szkolenia,superwizje

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~zosia

szkolenia,superwizje

Post autor: ~zosia »

witam
czy w Waszych placówkach macie organizowane cykliczne superwizje i dodatkowe szkolenia?jesli tak to jak czesto i czego one dotyczą?:)
dziekuje za wpisy
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: szkolenia,superwizje

Post autor: ~ania »

raz w mc mamy rady formacyjne i szkolenie z psychologiem, superwizji niestety nie......
ania
~zosia

Post autor: ~zosia »

a co to sa rady formacyjne?szkolenie z psychologiem z placówki czy z zewnatrz?
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~ania »

naszym:)
ania
~Inka

Post autor: ~Inka »

Zero wsparcia psychologa, zero szkoleń, zero superwizji. A jak masz z czymś problem to nie idź do dyrekcji, bo usłyszysz, że sobie nie radzisz.
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

No to współczuję. U mnie nie ma psychologa. Problemy są po to aby je wspólnie rozwiązywać. Team to podstawa. Czasami organizuję coś co ja nazywam spotkaniami w celu omówienia co was boli w grupie wychowawczej. Szczera i spokojna rozmowa.
~Magda

Post autor: ~Magda »

U nas psychologów było 2.Odeszli do lepszej roboty w szkole i poradni.
~Fox

Post autor: ~Fox »

U mnie w placówce są superwizje. Raz na kwartał zazwyczaj zależy to od możliwości finansowych - budżet.
Na superwizjach omawia się aktualne problemy zespołu w pracy z dziećmi. Prowadzi superwizję osoba z zewnątrz.
ODPOWIEDZ