szkolenia,superwizje
szkolenia,superwizje
witam
czy w Waszych placówkach macie organizowane cykliczne superwizje i dodatkowe szkolenia?jesli tak to jak czesto i czego one dotyczą?:)
dziekuje za wpisy
czy w Waszych placówkach macie organizowane cykliczne superwizje i dodatkowe szkolenia?jesli tak to jak czesto i czego one dotyczą?:)
dziekuje za wpisy
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: szkolenia,superwizje
raz w mc mamy rady formacyjne i szkolenie z psychologiem, superwizji niestety nie......
ania
a co to sa rady formacyjne?szkolenie z psychologiem z placówki czy z zewnatrz?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zero wsparcia psychologa, zero szkoleń, zero superwizji. A jak masz z czymś problem to nie idź do dyrekcji, bo usłyszysz, że sobie nie radzisz.
No to współczuję. U mnie nie ma psychologa. Problemy są po to aby je wspólnie rozwiązywać. Team to podstawa. Czasami organizuję coś co ja nazywam spotkaniami w celu omówienia co was boli w grupie wychowawczej. Szczera i spokojna rozmowa.
U nas psychologów było 2.Odeszli do lepszej roboty w szkole i poradni.
U mnie w placówce są superwizje. Raz na kwartał zazwyczaj zależy to od możliwości finansowych - budżet.
Na superwizjach omawia się aktualne problemy zespołu w pracy z dziećmi. Prowadzi superwizję osoba z zewnątrz.
Na superwizjach omawia się aktualne problemy zespołu w pracy z dziećmi. Prowadzi superwizję osoba z zewnątrz.
Oprócz szkolenia,superwizje - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Zaproszenie 24.10.2012 Elbląg
Kontrola Zarzadcza w domu dziecka
kontakty z rodziną wychowanków
koordynator
Kto w mediach po rodzinach zastępczych?
MOW skreślenia albo nie
placówki wsparcia- rozdział w budżecie
wagary
Odplatnośc - rodziny zastępcze
dokumentacja pracownika socjalnego
Kto lubi marudzić zapraszam :)
obchody dnia pracownika socjalnego
pedagog, psycholog w 14
Placówka 14 osobowa i ped,psych.pr.socj.
nowelizacja MOW
stypendia dla uczniów w placówkach