pedagog, psycholog w 14
pedagog, psycholog w 14
Czy 14 macie jakieś pomysły a może doświadczenie?
na zapewnienie pomocy psych- ped?
na zapewnienie pomocy psych- ped?
Re: pedagog, psycholog w 14
W znanych mi przypadkach pomoc to jest nastarych zasadach. Na dwa domu zatrudnia się jednego psychologa, pedagoga lub innego specjalistę. Może w Twoim przypadku Ewa warto się zastanowić nad częsciowym zatrudnienem, umowa zlecenie. Nie znam okoliczności waszego funkcjonowania i tym samym nie wiem co Ci doradzić.
W znanych mi przypadkach pomoc to jest nastarych zasadach. Na dwa domu zatrudnia się jednego psychologa, pedagoga lub innego specjalistę. Może w Twoim przypadku Ewa warto się zastanowić nad częsciowym zatrudnienem, umowa zlecenie. Nie znam okoliczności waszego funkcjonowania i tym samym nie wiem co Ci doradzić.
Zastanawiam się czy nie będzie w sprzeczności zatrudnienie pedagoga na umowę zlecenia jeśli ma on konieczność dokonywania diagnoz dzieci. Jak myślicie?
Ewa u mnie psycholog okresowo pojawiał się na umowę zlecenie gdyż bardzo go o to prosiłem. UW nie podważa jego uprawnień i sposobu zatrudnienia.
Podstawa -zabezpieczenie wychowawców.3 na 30 , 1-2 na 14 wychowanków jeśli pełna liczba dzieci.Reszta oprócz dyrektora wg,potrzeb.Tam można robi oszczędnosi, wyliczyc ile w danym roku mam na inne zajecia i dawac godziny psychologa,terapeuty i innym za konkretną pracę z konkretnymi dziecmi wg,planu pracy z dzieckiem.tu nie ma etatów tylko praca dla efektów.pomoc psych- ped,mają też w szkole i poradni na etatach.To zespół wychowawczy bz dyrektorem planuje a nie ksiegowa. zresztą administracja rozbudowana do więcej niż2 osób to klapa dla placówki.
Oprócz pedagog, psycholog w 14 - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
MOW skreślenia albo nie
placówki wsparcia- rozdział w budżecie
wagary
szkolenia,superwizje
Odplatnośc - rodziny zastępcze
dokumentacja pracownika socjalnego
Kto lubi marudzić zapraszam :)
obchody dnia pracownika socjalnego
Placówka 14 osobowa i ped,psych.pr.socj.
nowelizacja MOW
stypendia dla uczniów w placówkach
14-osobowe placówki
drodzy wychowawcy - coś dla Was
Wychowanka skarży PCPR
Zarobki wychowawców w placówkach
ucieczki a skreślenie