SZO -decyzja kierownika - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 29 sty 2014, 10:56

czyli Iks nawet postepowanie sadowe ktore tak dlugo trwa nie wpływa na ten max okres 1 roku..
A co z pozostała czescia pytania?
~Basia

Napisano: 29 sty 2014, 11:11

Jeśli by złożyła wniosek wcześniej to ewentualnie można by zawiesić postępowanie do momentu rozstrzygnięcia zagadnienia wstępnego przez sąd. Ale w tej sytuacji to jej gapowe tylko. Ewentualnie poradźcie jej odwołanie od odmowy, może SKO coś wymyśli i jej przyzna.
~Iks

Napisano: 29 sty 2014, 12:25

dziekuje Iks :) a jesli chodzi o to ze nie wpisała meza do skladu rodziny i nie ma jego dokumentów to zrobic wezwanie do usuniecia braków i wniosek bez rozpatrzenia ..? rozwodu i separacji nie ma i od kilku lat nie ma z nim kontaktu, tak napisała na oswiadczeniu
~Basia

Napisano: 29 sty 2014, 13:24

No niestety w tym wypadku tak - poradźcie jej żeby ogarnęła ten rozwód, sąd może to przecież zrobić zaocznie, nawet jeśli go nie namierzą.
~Iks

Napisano: 29 sty 2014, 13:26

Z drugiej strony.... Ty masz dostać podpisane przez męża oświadczenia o dochodach, a raczej wątpię czy macie grafologa na etacie - jeśli wiesz o co mi chodzi. Tylko, że z tym to już ostrożnie bardzo trzeba.
~Iks

Napisano: 29 sty 2014, 13:42

wiem ale z ta kobieta nie moge tak...nie ma szans niestety..
~Basia

Napisano: 03 lut 2014, 12:26

chcialam jeszcze zapytac o jedno..czy jesli od razu widac ze sie nie nalezy tej kobiecie becikowe bo dziecko ma 1.5 roku to musze ja wzywac o dostarczenie dokumentów meza? i jak nie dostarczy to wniosek bez rozpatrzenia czy dac jej odmowe ze wzgledu na wiek dziecka?
~Basia

Napisano: 03 lut 2014, 13:16

najpierw musisz miec komletny wniosek, nie mozesz wydac decyzji przed zebraniem calego koniecznego materialu dowodowego
~bb

Napisano: 03 lut 2014, 14:46

ok czyli wezwanie do usuniecia braków i wniosek bez rozpatrzenia..- bo nie dostarczy dokumentów
~Basia

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x