przekroczenie w tym samym okresie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 28 sty 2014, 14:20

czy dobrze myśle w starym okresie zasiłkowym osoba nie miałą przekroczenia mieściła sie w kryterium składajac wniosek w listopadzie dostała zr z przkeroczeniem ale tylko do konca orzeczenia
~a

Napisano: 28 sty 2014, 14:22

orzeczenie o niepełnosprawnosci dziecka było do konca grudnia
teraz w styczniu dostala nowe orzeczenie złozyła wniosek dochody sie nie zmieniły ale teraz wydaje jej decyzję odmowną tak myslę bo w tym samym okresie zasiłkowym nie moze skorzytsac dwa razy z przekroczenia
~a

Napisano: 28 sty 2014, 14:26

a czemu dacyzję odmowna- w tym okresie zasiłkowym ma prawo do war. przekroczenia dochodu
~ddddddddddd

Napisano: 28 sty 2014, 14:29

no tak ale raz juz korzytsała z tego przekroczenia tj od listopada do grudnia
~a

Napisano: 28 sty 2014, 14:33

ustalasz prawo na cały okres zasiłkowy
~bogus

Napisano: 28 sty 2014, 14:39

nie boguś nie mogłam ustalić na cąły okres zasiłkowy bo miesciła sie z tym przekroczeniem kwota 683 tylko do czasu jak miała ważne orzeczenie o niepełnosprawnosci dziecka a orzezenie było ważne do konca grudnia
~a

Napisano: 28 sty 2014, 14:39

i tak miała przyznany zasiłek rodzinny do konca grudnia do czasu ważności orzeczenie teraz w styczniu przyniosła nowe orzeczenie i wydaję jej nową decyzję
~a

Napisano: 28 sty 2014, 14:42

przez cały okres korzysta z tego warunku
~ddddddddddd

Napisano: 28 sty 2014, 14:43

gdyby jej dochód nie przekraczał kwoty 623 to na pewno dalej by miał pzyznane
~a

Napisano: 28 sty 2014, 14:46

według mnie przekroczenie dopuszczalne obowiązuje do konca okresu zasiłkowego . wiec ja bym przyznał

przyznajac osobie zasiłek rodzinny powinnas go przynac na cału okres zasiłkowy czyli do 10.2015 mimo ze wiedziałaś ze od stycznia moze osoba nie byc uprawniona, jesli by nie była od stycznia wtedy wszczecie i uchylenie dec.

~Piotrek

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x