szo-wnuczka - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 6    [ Posty: 60 ]

Napisano: 27 sty 2015, 15:37

zołza jesteś...
Ja lubię zołzy. Nawet jak są kurczakami (wolę króliczki) :twisted:
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 15:44

i Ty tez Brutusie ... :o
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 27 sty 2015, 16:00

Sipera pisze:no ale Elmer wesprzyj mnie trochę, powiedz, że nie jestem zołza i nie nadinterpretuję ustawy....no powiedz, :(
ale ja nie napisałam, że jesteś zołza :cry: :cry: ...
może faktycznie .. nie zrozumiałyśmy się do końca ..aleeee .. nie ma definicji w ustawie jak ma wyglądać opieka :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 16:01

też jesteś zołza
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 16:02

Elmer pisze:też jesteś zołza
a ty ... a ty ... zołzowiec :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 16:04

nie, ja jestem normalnie wredny
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 16:10

:)
Załączniki
nn.JPG
nn.JPG (22.1 KiB) Przejrzano 135 razy
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 21:14

ewalu pisze:a skąd taka interpretacja ?
Dobrze wiesz, że z KRiO. A nikt też go nie wyssał z palca, tylko odniesienie do tegoż KRiO jest wprost zapisane w naszej ustawie - o czym również dobrze wiesz.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 21:20

spokojnie ewalu... mamy prawo mieć odmienne zdania> Wszak ustawa jest do .... Fakt - nie ma w ustawie definicji opieki. Ale nie możemy rozdawać publicznej kasy na prawo i lewo tylko dlatego, że na wiejskiej nie myślą. Skoro ustaw mówi że ma być osoba zobowiązana do alimentacji, ma rezygnować lub nie podejmować zatrudnienia, że musi być osoba ze znacznym i co najważniejsze opiekun ma sprawować stałą opiekę, to sprawdzam czy spełnione są wszystkie warunki. Nie mogę udawać, że wnuczek raz w tygodniu u babci z zakupami to stała opieka.
Uwierz mi. Mam 9 przypadków szo wnuki na dziadków. W 5 przypadkach szo dałam bez oporów , w 4 odmowy z czego 3 utrzymane w mocy, 1 do ponownego rozpatrzenia ( czepili się że nie utraciłam wnuczkowi umowy o dzieło :)
I na prawdę nie mam wyrzutów sumienia bo po prostu tam opieki nie ma i nie było. A sam fakt, ze to wnuczek, że zobowiązany do alimentacji, że babcia ma znaczny mi niestety nie wystarcza.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 27 sty 2015, 21:29

Też mam przypadki wnuków i niektórym przyznaję, a niektórym daję odmowy - SKO je utrzymuje.
Sipera pisze:A sam fakt, ze to wnuczek, że zobowiązany do alimentacji
Tylko ja obowiązek alimentacyjny interpretuję zgodnie z KRiO i uważam, że wnuczek jest zobowiązany do alimentacji tylko w określonych przypadkach. Nie będę udawał, że jakieś przepisy nie istnieją.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 3 z 6    [ Posty: 60 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x