Szpital przysłał wniosek o wydanie decyzji do świadczeń zdrowotnych ? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 paź 2019, 8:39

Witam, proszę o radę,
w 04.10.19 r. Zespół ds. Organizacji Pomocy Pacjentom /UCK/ w Gdańsku zwrócił się do naszego GOPS, z wnioskiem o wszczęcie postępowania i wydanie decyzji potwierdzającej prawo do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych dla osoby, która w dniach 23-23 MARCA br. w trybie nagłym trafiła na oddział ratunkowy. W załączeniu przesłali:
- wniosek świadczeniobiorcy
- wypis z systemu e-WUŚ
- pismo.
Moje pytanie brzmi:
jaką powinnam zastosować procedurę?
Tzn, czy przeprowadzić teraz wywiad z datą październikową i wydać decyzję od 23 marca na te dwa dni czy też na 90 dni ?
Z góry dziękuję za pomoc
Aniab
Praktykant
Od: 09 sie 2019, 8:44
Zajmuję się: Pracą socjalną

Napisano: 07 paź 2019, 8:57

Trzeba przeprowadzić wywiad z dochodami za luty 2019r. Potwierdzić, że w tych dniach miał prawo do świadczeń zdrowotnych. Podczas wywiadu zapytać, czy był np. po szpitalu u lekarza, jeśli tak to na dłużej decyzja, jeśli nie to chyba nie ma potrzeby. Nie można na czas do dzisiaj, bo decyzja max na 90 dni. kiedyś robiłam wywiad na wniosek NFZ na 2 lata wstecz. Robiłam na dochodach za tamten okres i na czas, na jaki wnioskował NFZ.
krygor
Praktykant
Od: 20 paź 2017, 7:41
Zajmuję się: pracownik spocjalny

Napisano: 07 paź 2019, 12:45

Dziękuję za odpowiedź
Aniab
Praktykant
Od: 09 sie 2019, 8:44
Zajmuję się: Pracą socjalną

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU