Szybkie pytanko! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 18 sty 2024, 9:52

Moja gmina poszukuję referenta do działu w.w.
W zakresie zadań działu jest organizacja czasu wolnego, rehabilitacja usprawniająca, punkt interwencji kryzysowej, siedziba organizacji pozarządowych.
Możecie mi rozszerzyć te zadania , czym tam się zajmują i co robią?
Wiem że wszystko zapisane w ich regulaminie ale nie mam go ;)
Socjal2000
natala0101
Praktykant
Od: 03 wrz 2018, 13:21
Zajmuję się: OPS

Napisano: 19 sty 2024, 9:23

Chyba najłatwiej i zapytać. Nie piszesz jaki to dział, więc trudno coś doradzić. Nie wiem co budzi Twoje wątpliwości. Punkt interwencji - to wiadomo, siedziba NGO - też wiadomo, organizacja czasu wolnego - integracja, pewnie organizowanie zajęć, rehabilitacja usprawniająca - to w sumie też wiadomo. Brzmi jak taki dom sąsiedzki. Pewnie ktoś to musi spinać....
pomoc_cudz
Praktykant
Od: 14 lut 2023, 15:52
Zajmuję się: PS

Napisano: 19 sty 2024, 9:24

Dziękuję Ci za odpowiedź.
Dział to gminne Centrum Pomocy Środowiskowej.
Socjal2000
natala0101
Praktykant

Napisano: 19 sty 2024, 9:49

Może być jakiś telefon interwencyjny, organizowanie zajęć, wycieczki, umawianie zainteresowanych na takie zajęcia, szukanie prowadzących, mogą pojawić się jakieś faktury, rozliczenia, rachunki, może jakieś zakupy/zaopatrzenie, może otwieranie/zamykanie budynku (przy zajęciach popołudniowych, punkcie z rehabilitacją i siedzibą NGO - może to mieć znaczenie/różne godziny pracy...).
Ale to takie gdybanie i wróżenie ;) Najlepiej zadzwoń i dopytaj, albo przejdź się osobiście i zobacz jak to wygląda.
pomoc_cudz
Praktykant

Napisano: 19 sty 2024, 10:27

A kto moze być uczestnikiem tej rehabilitacji ?
Socjal2000
natala0101
Praktykant

Napisano: 19 sty 2024, 10:28

A kto może być uczestnikiem gcpś ?
Socjal2000
natala0101
Praktykant

Napisano: 19 sty 2024, 10:40

Myślę, że uczestnikiem gcpś mogą być mieszkańcy gminy. A jak z rehabilitacją nie mam pojęcia, ale myślę, że podobnie. To miejsce wg mnie powinno służyć mieszkańcom. To już naprawdę tak konkretne pytania, że nawet wróżyć ciężko;) trzeba je kierować do prowadzących...
pomoc_cudz
Praktykant

Napisano: 19 sty 2024, 10:47

Poza tym pewnie w ogłoszeniu powinien być zakres oczekiwań na to konkretne stanowisko.
Wyszukałam takie ogłoszenie na szybko na kierownika GCPŚ:
Organizowanie pracy Gminnego Centrum Pomocy Środowiskowej w sposób zapewniający jego prawidłowe funkcjonowanie.
Zapewnienie osobom uczestniczącym we wszelkiego typu zajęciach, ćwiczeniach, warsztatach i spotkaniach odpowiedniej opieki w ramach zatrudnionej kadry specjalistycznej.
Organizowanie i koordynowanie pracy osób zatrudnionych w GCPŚ, z uwzględnieniem organizacji szkoleń i ciągłego doskonalenia zawodowego.
Opracowywanie planu finansowego funkcjonowania GCPŚ na dane lata kalendarzowe,
Tworzenie zestawień, analiz, pozyskiwanie danych związanych z funkcjonowaniem GCPŚ.
Pozyskiwanie zewnętrznych środków finansowych na uzupełnianie działalności GCPŚ.
Utrzymywanie stałego kontaktu z Dyrekcją i pozostałymi komórkami organizacyjnymi Ośrodka Pomocy Społecznej w zakresie funkcjonowania i potrzeb występujących w GCPŚ, materialnych oraz wynikających z zapotrzebowania uczestników.
Dbałość o wygląd otoczenia, obiektu oraz urządzeń pozostających w wyposażeniu GCPŚ.
pomoc_cudz
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem