Wierzycielka otrzymywała FA, w dniu 15.02. dostaliśmy od komornika postanowienie o umorzeniu postępowania egzekucyjnego z uwagi na fakt, że dłużnik zamieszkuje za granicą. W związku z powyższym zostało wszczęte postępowanie administracyjne w celu ustalenia dalszych uprawnień do FA, świadczenia za luty nie zostały wypłacone. Wierzycielka udała się do sądu okręgowego i złożyła wniosek o udzielenie pomocy w dochodzeniu roszczeń alimentacyjnych za granicą.Okręgowy nie wystawił jej zaświadczenia, bo wniosek był niekompletny, brakowało kilku dokumentów.Wierzycielka zobowiązała się, że brakujące dokumenty dostarczy w terminie 30 dni. Otrzymała z sądu potwierdzenie, wpływu tego wniosku w dniu 27.02. i dostarczyła je do nas. Zaświadczenia okręgowy nie wystawił do dziś , bo kobieta ma problem ( nie z jej winy ) ze zgromadzeniem dokumentacji. Moje pytanie, czy ja mogę jej wypłacić FA na podstawie tego potwierdzenia z okręgowego, jako dowód na to że wierzycielka podjęła czynności związane z wykonaniem tytułu wykonawczego za granicą , czy mam dalej czekać na zaświadczenie z okręgowego i wydać postanowienie o niezałatwieniu sprawy w terminie? Podpowiedzcie. Z góry dziękuję.