taka sprawa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 mar 2015, 16:23

Wierzycielka otrzymywała FA, w dniu 15.02. dostaliśmy od komornika postanowienie o umorzeniu postępowania egzekucyjnego z uwagi na fakt, że dłużnik zamieszkuje za granicą. W związku z powyższym zostało wszczęte postępowanie administracyjne w celu ustalenia dalszych uprawnień do FA, świadczenia za luty nie zostały wypłacone. Wierzycielka udała się do sądu okręgowego i złożyła wniosek o udzielenie pomocy w dochodzeniu roszczeń alimentacyjnych za granicą.Okręgowy nie wystawił jej zaświadczenia, bo wniosek był niekompletny, brakowało kilku dokumentów.Wierzycielka zobowiązała się, że brakujące dokumenty dostarczy w terminie 30 dni. Otrzymała z sądu potwierdzenie, wpływu tego wniosku w dniu 27.02. i dostarczyła je do nas. Zaświadczenia okręgowy nie wystawił do dziś , bo kobieta ma problem ( nie z jej winy ) ze zgromadzeniem dokumentacji. Moje pytanie, czy ja mogę jej wypłacić FA na podstawie tego potwierdzenia z okręgowego, jako dowód na to że wierzycielka podjęła czynności związane z wykonaniem tytułu wykonawczego za granicą , czy mam dalej czekać na zaświadczenie z okręgowego i wydać postanowienie o niezałatwieniu sprawy w terminie? Podpowiedzcie. Z góry dziękuję.
irena21

Napisano: 17 mar 2015, 8:11

proszę poczytajcie i wypowiedzcie się
irena21

Napisano: 17 mar 2015, 10:02

Poczytajcie proszę, wiem , że dużo napisałam, ale może ktoś zechce poświęcić chwilkę, będę wdzięczna
irena21

Napisano: 18 mar 2015, 9:18

proszę pomóżcie irenie
irena21

Napisano: 18 mar 2015, 9:24

ja bym za luty wypłaciła normalnie- a póżniej zawieszenie postepowania z art.97 § 1 ust.4 KPA i czekasz na zaświadczenie sądu okręgowego
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 18 mar 2015, 10:04

dziękuję z odpowiedź
irena21

Napisano: 18 mar 2015, 10:35

ma ktoś jeszcze jakiś pomysł??
irena21

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x