zaliczka w sądzie a rozłożenie na raty - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 17 mar 2015, 9:24

zaliczka alimentacyjna w sądzie a podanie o rozłożenie na ra

Postautor: Mpp » 16 mar 2015, 14:56
Pan ubiegał się o umorzenie zaliczki alimentacyjnej dostał od nas ODMOWĘ
Odwołał się do SKO utrzymano w mocy naszą decyzję
Pan lubi Urzędy więc przesłał sprawę do SĄDU jest w toku
Minął rok a Pan nam złożył podanie o rozłożenie tej zaliczki na raty.
Nie mam do gościa zdrowia bo wiemy że robi to celowo aby nas uwalic dokumentami
Ale proszę o pomoc jak mu odpisać na to podanie czy na podstawie KPA z art 97 p-kt 4 tj. gdy rozpatrzenie sprawy i wydanie decyzji zależy od uprzedniego rozstrzygnięcia zagadnienia wstępnego przez inny organ lub sąd.
Czy to wystarczy czy robicie inaczej
My niestety nie mamy prawnika na stanie i mordujemy się z nim sami. Proszę o pomoc !!!

Mpp
Mpp

Napisano: 20 mar 2015, 15:33

Ja wydalabym postanowienie o zawieszeniu postępowania administracyjnego w sprawie rozłożenia na raty, na podstawie art. 97 § 1, pkt. 4 ustawy z dnia 14.06.1960 r. kodeks postępowania administracyjnego, do czasu rozstrzygnięcia sprawy przez sad: "Zgodnie z art. 97 § 1, pkt. 4 ustawy z dnia 14.06.1960 r. kodeks postępowania administracyjnegoorgan administracji publicznej zawiesza postępowanie gdy rozpatrzenie sprawy i wydanie decyzji zależy od uprzedniego rozstrzygnięcia zagadnienia wstępnego przez inny organ lub sąd. W związku z tym, iż obecnie w sprawie pana.......... toczy się postępowanie odwoławcze przed sądem w sprawie umorzenia należności, postanowiono jak na wstępie".
Mam takie pytanie: na jaką podstawę prawną powołaliście się, dając odmowe zaliczki, bo musiała być dobra skoro sko utrzymało w mocy. Ja obecnie mam wydać decyzję w sprawie umorzenia zaliczlki alim. Jaki artykuł oprócz art. 43 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów?
Lucylla

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x