telefony z KRUS - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 18 lip 2014, 13:02

co teraz robicie. Ja kase wypłaciłam w czerwcu. Co teraz info do rolników o komunikacie KRUS, tak??? Później sprawdzam okresy składkowe i nieskładkowe i dopiero po odpowiedzi ich ubezpieczam wstecz???
A...

Napisano: 18 lip 2014, 13:11

ja nie robię nic .. kasa się im należy, jak przyjdzie do mnie rolnik, którego krus wywalił z ubezpieczenia to go zgłoszę i tyle
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 18 lip 2014, 13:38

myślisz, że tak będzie oki
A...

Napisano: 18 lip 2014, 13:42

zacznijcie rolnicy walczyć o swoje KRUS powinien sprostać i przewidzieć takie sytuacje jednocześnie podpowiedzieć co dalej a nie tylko brać pieniądze bo ustawa z góry to ustanowił
dsr

Napisano: 18 lip 2014, 14:03

dla mnie to jest dziwny ten krus bo po 1 wcześniej im nie przeszkadzało że rolnik bral świadczenie pielęgnacyjne, a teraz im przeszkadza?
Poza tym czy oni są głupi czy jacy, przecież jak wyłączą tych rolników to odpadnie im kupa kasy, dla mnie to idiotyzm
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 18 lip 2014, 14:26

Wcześniej to 1 ha przeliczeniowy powodował obowiązek ubezpieczenia i nie obchodziło ich, czy człowieczek mieszkający za granicą, czy w drugim końcu Polski obrabia ten swój hektar-musiał płacić, a teraz metodą dedukcji doszli do wniosku, że jak nie pracuje w gospodarstwie to ubezpieczenie mu się nie należy. I.d.i.o.ci.

Teraz nic, tylko znaleźć jakiegoś człowieczka, co jest zadłużony u nich, albo nigdy mu się to ubezpieczenie nie podobało i złożyć im wniosek o zwrot składek wraz z odsetkami posiłkując się tym komunikatem.
west

Napisano: 18 lip 2014, 14:28

west pisze:Wcześniej to 1 ha przeliczeniowy powodował obowiązek ubezpieczenia i nie obchodziło ich, czy człowieczek mieszkający za granicą, czy w drugim końcu Polski obrabia ten swój hektar-musiał płacić, a teraz metodą dedukcji doszli do wniosku, że jak nie pracuje w gospodarstwie to ubezpieczenie mu się nie należy. I.d.i.o.ci.

Teraz nic, tylko znaleźć jakiegoś człowieczka, co jest zadłużony u nich, albo nigdy mu się to ubezpieczenie nie podobało i złożyć im wniosek o zwrot składek wraz z odsetkami posiłkując się tym komunikatem.
strasznie jestem ciekawa co by odpowiedzieli :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 18 lip 2014, 14:46

Mam kilku takich. Zobaczymy, co dalej z tego wyjdzie. Może zmądrzeją, gdy zobaczą jak sobie w kolano strzelają.
west

Napisano: 18 lip 2014, 15:36

west pisze:Mam kilku takich. Zobaczymy, co dalej z tego wyjdzie. Może zmądrzeją, gdy zobaczą jak sobie w kolano strzelają.
i ciekawe będzie jak Ci co płacili składki /choć wystąpili z wnioskiem o wyłączenie z obowiązku/, bo np. mają hektary 200 km od miejsca zamieszkania i nie nie mieli możliwości prowadzenia gospodarstwa wystąpią do krusu i na podstawie oświadczenia, że nigdy nie prowadzili gospodarstwa wystąpią o zwrot płaconych składek
Kati@

Napisano: 18 lip 2014, 15:49

Ja tego w ogóle nie rozumiem. KRUS powinno zależeć na jak największej liczbie ubezpieczonych.
west

Strona 2 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem