telefony z KRUS - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 18 lip 2014, 15:51

Kati@ pisze:
west pisze:Mam kilku takich. Zobaczymy, co dalej z tego wyjdzie. Może zmądrzeją, gdy zobaczą jak sobie w kolano strzelają.
i ciekawe będzie jak Ci co płacili składki /choć wystąpili z wnioskiem o wyłączenie z obowiązku/, bo np. mają hektary 200 km od miejsca zamieszkania i nie nie mieli możliwości prowadzenia gospodarstwa wystąpią do krusu i na podstawie oświadczenia, że nigdy nie prowadzili gospodarstwa wystąpią o zwrot płaconych składek
krus to pewnie przewidział i założył z góry, że jednak tak daleko to rolnicy nie wystąpią o zwrot składek, bo będą sie obawiać o składki zdrowotne, z których też wypadają.
mysza

Napisano: 21 lip 2014, 7:42

ja chyba wyśle im te komunikaty niech się zapoznają i sami decydują
co będą robić
asiak

Napisano: 22 lip 2014, 10:44

Słychać coś nowego w tym temacie?
asz

Napisano: 22 lip 2014, 11:05

asiak pisze:ja chyba wyśle im te komunikaty niech się zapoznają i sami decydują
co będą robić
nie szkoda ci kasy na pocztę?
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 22 lip 2014, 14:01

a czy moge zadac pytanie..pewnie proste dla Was...
jesli mam rolnikow ktorzy sa ubezpieczeni w krus na wniosek w zakresie emerytalno-rentowym, wypadkowym chorobowym i macierzynskim to wtedy bezwzglednie ich ubezpieczam spolecznie a zdrowotnie tylko wtedy jesli np. wspolmalzonek nie pracuje., bo jesli pracuje lub prowadzi dzialalnosc to musi ubezpieczyc zone przy sobie?
a co jesli malzonek tez jest w krus? to co z ubezpieczeniem zdrowotnym zony - wnioskodawczyni?
Gość

Napisano: 24 lip 2014, 10:38

czy ktos moze mi odpowiedziec na pytanie? bardzo prosze..
Gość

Napisano: 24 lip 2014, 10:59

Z tym zdrowotnym z KRUS to może byłoby najlepiej, gdyby tej wnioskującej mąż wziął zaświadczenie z KRUS, że podlega ubezpieczeniu zdrowotnemu i jego żona może być do tego ubezpieczenia dopisania. Proponuję aby zainteresowani otrzymali to z KRUS na piśmie, żeby mieć jasność na przyszłość.
Gość

Napisano: 24 lip 2014, 13:44

aha ok rozumie :) a jesli chodzi o tych pozostalych rolnikow ktorych malzonkowie pracuja i nie sa w krus ubezpieczeni to wtedy musza zone przy sobie ubezpieczyc prawda?
Gość

Napisano: 24 lip 2014, 14:38

żadnemu rolnikowi nie przyznaje. SKO albo sąd im przyznaje
kkkkkkkkkkk

Napisano: 24 lip 2014, 14:57

kkkkkkkkkkk pisze:żadnemu rolnikowi nie przyznaje. SKO albo sąd im przyznaje
Żal
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x