Terminale mobilne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 5    [ Posty: 44 ]

Napisano: 18 sty 2017, 14:24

Tomku. Na papierowym kreślę, piszę poprawnie i podpisuję się.
t.franek

Napisano: 18 sty 2017, 14:31

Ok
w przypadku wywiadu przeprowadzonego elektronicznie odbierasz w Pomoście i drukujesz - to jest oryginał opatrzony sumą kontrolną.
Potem wczytujesz do Pomostu i jak już jest na oknie teczki rodziny, to poprawiasz dochód na tak jak ma być.
Potem możesz postąpić tak jak napisałeś.
Można też skorzystać z tego jak jest u nas w Pomoście sprytnie zrobiony ten wydruk, że wszystkie strony aż do podpisu Klienta są opatrzone tą sumą , ale 3 ostatnie strony, tj. wnioski i ocena, plan pomocy i zatwierdzony plan pomocy mają puste miejsce na całe strony i miejsce na osobne podpisy (zgodnie z wzorem z rozporządzenia). I wtedy nie kreślisz na tej części podpisanej przez klienta, tylko np. na stronie z oceną sytuacji dopisujesz ręcznie na wydruku że wydruk wskutek pomyłki został skorygowany do takiej a takiej kwoty i podpisujesz się pod tym,
Co o tym sądzisz?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 18 sty 2017, 14:36

Tak zrobię.Dzięki.Zrobiłem wywiadów sporo a dziś się jakoś tak zakręciłem.Pozdrawiam.
t.franek

Napisano: 18 sty 2017, 15:37

wcisne sie wam w temat. jak mozna uzyskac nowe haslo do terminala rola administrator? bo na te ktore posiadam nie chce sie zalogowac
Kasiaq

Napisano: 18 sty 2017, 15:40

Od Twojego Admina wojewódzkiego
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 18 sty 2017, 15:48

udało mi sie zalogowac jako administrator jednak nie moge ustawic daty ani czasu gdyz w ustawieniach systemu nic nie ma :/
Kasiaq

Napisano: 18 sty 2017, 19:26

SYGNITY pisze:
Stefan pisze:DDDDDDDDUUUUUUUUUUUUUUUUUUŻŻŻŻŻŻŻŻŻEEEEEEEEEEE BRAWA
Dzięki. Aczkolwiek gdybyś miał okazję zobaczyć WYWIAD Plus może zmieniłbyś zdanie - sporo ludzi zmieniło :) i się przekonało i używa - dane na rysunku są fikcyjne
pozdrawiam
Jestem pod wrażeniem. :shock: Bardzo fajnie to wygląda.
Niestety nie pracujemy na programach sygnity.
Miałem kiedyś do czynienia z aplikacją sygnity do obsługi świadczeń wychowawczych.
Wdrażałem program w pewnej jednostce. Widziałem go po raz pierwszy. Pierwsze wrażenie - strasznie zawiły - te wyskakujące okna mnie denerwowały, niedziałające znaczniki w wydrukach to była zmora. Program był bardzo rozbudowany ale pewne funkcje nie działały. Zapewne rozwijacie się i udoskonalacie program. Życzę wytrwałości.
Pozdrawiam
Gość

Napisano: 18 sty 2017, 19:29

Gość pisze:
SYGNITY pisze:
Stefan pisze:DDDDDDDDUUUUUUUUUUUUUUUUUUŻŻŻŻŻŻŻŻŻEEEEEEEEEEE BRAWA
Dzięki. Aczkolwiek gdybyś miał okazję zobaczyć WYWIAD Plus może zmieniłbyś zdanie - sporo ludzi zmieniło :) i się przekonało i używa - dane na rysunku są fikcyjne
pozdrawiam
Jestem pod wrażeniem. :shock: Bardzo fajnie to wygląda.
Niestety nie pracujemy na programach sygnity.
Miałem kiedyś do czynienia z aplikacją sygnity do obsługi świadczeń wychowawczych.
Wdrażałem program w pewnej jednostce. Widziałem go po raz pierwszy. Pierwsze wrażenie - strasznie zawiły - te wyskakujące okna mnie denerwowały, niedziałające znaczniki w wydrukach to była zmora. Program był bardzo rozbudowany ale pewne funkcje nie działały. Zapewne rozwijacie się i udoskonalacie program. Życzę wytrwałości.
Pozdrawiam
Stefan

Napisano: 18 sty 2017, 20:06

Gość pisze:Jestem pod wrażeniem. Bardzo fajnie to wygląda.
Dzięki, miło usłyszeć.
Gość pisze:Niestety nie pracujemy na programach sygnity.
W razie czego zapraszamy. Zmiana programu w obszarze pomocy społecznej jest dużo łatwiejsza niż w obszarze świadczeń rodzinnych, gdyż ośrodek nie ponosi kosztów rocznych licencji, tylko MPRiPS płaci za użytkowanie programu z pomocy społecznej. Przenosimy dane w ramach migracji. I nie byłbyś pierwszy :)
Gość pisze:Miałem kiedyś do czynienia z aplikacją sygnity do obsługi świadczeń wychowawczych.

POMOST Std jest inny niż SR. Przede wszystkim jest oparty na teczkach i dokumentach, dlatego łatwo się go przyswaja, bo naśladuje naturalny sposób pracy w Ośrodku. Po prostu masz w programie okno teczki rodziny i w nim rejestrujesz i wnioski i wywiady i decyzje i ew. inne dokumenty. Bardzo krótkie wprowadzenie do naszego Pomostu można przeczytać tutaj https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... _std_0.pdf

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 19 sty 2017, 13:26

Jak ustawić datę i godzinę w terminalu?
Kasiaq

Strona 2 z 5    [ Posty: 44 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x