jaka pomoc dla rodziców trojaczków, opiekunka z mops czy pielęgniarka środowiskowa? na jakich zasadach, gdzie mamy się o to ubiegać sami nie dajemy rady w opiece nad dziećmi. Nie mamy pomocy ze strony rodziny, jesteśmy sami. Na jaką pomoc finansową możemy liczyć ze strony Ośrodka pomocy. Prosimy o pomoc
Jak dzieci są normalne i zdrowe, to żadnych opiekunek MOPS ani pielęgniarek nie potrzeba. Rola rodziców jest opieka nad dziećmi. Jednym, dwoma, trzema.
Z czego sie utrzymujecie? Maź pracuje? Jesteś bezrobotna czy na urlopie macierzyńskim/wychowawczym. Dlaczego rodzina nie pomaga? Czy macie zasiłek rodzinny i dodatek z tytułu wielodzietnosci? Czy macie dotacje mieszkaniowa?
Gdyby chodziło o siedmioraczki to wtedy byłaby pomoc
Te ze bedzie trójka musiałas wiedziec wczesniej
Niestety musisz sobie radzić wiem ze przy jednym dziecku bywa ciężko a co dopiero trójka
Ale nikt z zewnątrz nie przyjdzie pomóc chyba że zatrudnisz
nianię
Przykro mi ale taka jest prawda
ja nie mam dochodu a mąż pracuje ale nie zarabia dużo ma pensję najniższą, mamy rodzinne. ale to nie wystarcza na podstawowe potrzeby. rozumiem ze muszę sama sobie zatrudnić nianię?
Pomyśleć że kiedyś mamusie sobie radziły bez pampersów, biebików, gerberków i innych wygód.
Bez internetu jakoś dawały radę. Teraz każda słucha położnika o nazwisku Google.