trojaczki - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 5    [ Posty: 47 ]

Napisano: 01 mar 2014, 2:13

jaka pomoc dla rodziców trojaczków, opiekunka z mops czy pielęgniarka środowiskowa? na jakich zasadach, gdzie mamy się o to ubiegać sami nie dajemy rady w opiece nad dziećmi. Nie mamy pomocy ze strony rodziny, jesteśmy sami. Na jaką pomoc finansową możemy liczyć ze strony Ośrodka pomocy. Prosimy o pomoc
~ewela

Napisano: 01 mar 2014, 2:18

Jak dzieci są normalne i zdrowe, to żadnych opiekunek MOPS ani pielęgniarek nie potrzeba. Rola rodziców jest opieka nad dziećmi. Jednym, dwoma, trzema.
Z czego sie utrzymujecie? Maź pracuje? Jesteś bezrobotna czy na urlopie macierzyńskim/wychowawczym. Dlaczego rodzina nie pomaga? Czy macie zasiłek rodzinny i dodatek z tytułu wielodzietnosci? Czy macie dotacje mieszkaniowa?
~Prezes

Napisano: 01 mar 2014, 11:10

Gdyby chodziło o siedmioraczki to wtedy byłaby pomoc
Te ze bedzie trójka musiałas wiedziec wczesniej
Niestety musisz sobie radzić wiem ze przy jednym dziecku bywa ciężko a co dopiero trójka
Ale nikt z zewnątrz nie przyjdzie pomóc chyba że zatrudnisz
nianię
Przykro mi ale taka jest prawda
~Beata

Napisano: 01 mar 2014, 11:42

ja nie mam dochodu a mąż pracuje ale nie zarabia dużo ma pensję najniższą, mamy rodzinne. ale to nie wystarcza na podstawowe potrzeby. rozumiem ze muszę sama sobie zatrudnić nianię?
~ewela

Napisano: 01 mar 2014, 11:50

Niestety tak :)
Ale zgłoś sie do ośrodka mops a na pewno otrzymacie należną pomoc finansową
Poza tym becikowe już otrzymałaś ?
~Beata

Napisano: 01 mar 2014, 13:08

I dotacje mieszkaniowa z urzędu gminy załatw.
~Prezes

Napisano: 01 mar 2014, 15:01

Pomyśleć że kiedyś mamusie sobie radziły bez pampersów, biebików, gerberków i innych wygód.
Bez internetu jakoś dawały radę. Teraz każda słucha położnika o nazwisku Google.
~Adam

Napisano: 01 mar 2014, 15:25

No ale zgodnie z wielkopanska, arystokratyczne tradycja NIANIE/GUWERNANTKE sobie do dzieci życzą.
~Prezes

Napisano: 01 mar 2014, 15:29

Takie matki to nie matki.

~Adam

Napisano: 01 mar 2014, 19:03

Adam z Prezesem jak zwykle nadają
Co wy możecie wiedzieć o dzieciach !!!!
Zapewne na swoje nie macie czasu bo siedzicie na necie hehe
~Beata

Strona 1 z 5    [ Posty: 47 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]