trojaczki - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 5    [ Posty: 47 ]

Napisano: 02 mar 2014, 23:57

b,zdury ten Adam pisze, moja babka to miała 10 dzieci tylko nie urodziła ich wszystkich naraz, starsze opiekowały się młodszymi i mieszkała na wsi gdzie pewnie było tak, że ,,wszystkie dzieci nasze są\" więc można było się robotą w polu zająć, a dzieciary latały w samopas bo były takie fajne czasy, że mogły
~8

Napisano: 03 mar 2014, 0:20

To, że kiedyś twoja babcia, a pewnie i ty sam używaliście słomy zamiast papieru toaletowego i wkładek do butów nie oznacza, że dzisiaj ludzie mają wrócić do tych samych standardów, nawet jeżeli są ci bliskie. Skoro nie możesz pomóc eweli (a tak bardzo chciałeś pomóc Ukraince) to się nie odzywaj, a tym bardziej nie dołuj dziewczyny.
Ewela - ja miałam depresję przy jednym (pierwszym) dziecku. To minie, choć dzisiaj wydaje się Tobie, że to już koniec. Najważniejsze jest żebyś nie zostawała sama, proś o pomoc kogo możesz, o mów o tym jak się czujesz. To minie:)))
~do Adama

Napisano: 03 mar 2014, 1:37

\"mam juz powyżej uszu wygodnictwa społecznego które każda sprawę rodzinna próbuje przenieść na instytucje\".
Mądre.
~Adam

Napisano: 03 mar 2014, 11:14

nie sądzę, że prośba o pomoc przy trojaczkach, zwłaszcza takich małych to wygodnictwo społeczne, zazwyczaj matki młodych mam pomagają po urodzeniu się dziecka i nikogo to nie dziwi, ja nie miałam takiej możliwości i myślałam, że oszaleje z jednym, nie dziwię się, że kobieta prosi o pomoc przy trójce, tylko, że zły adres wybrała, tutaj tylko wszechwiedzący adam potrafi się tylko mądrzyć, że babki dawały radę, tylko nikt się babek nie pytał czy są szczęśliwe i czy nie potrzebują pomocy bo chłopy wtedy miały takie zakuty łby jak adam, który myśli, że dziecko to się samo chowa i można sobie do tej 3 jeszcze czworaczki urodzić i będzie git
~8

Napisano: 03 mar 2014, 14:10

Ale dawały radę.
Jak chcesz być mamą musisz być twarda i zaradna.
~Adam

Napisano: 03 mar 2014, 15:01

Zgadzam sie z wypowiedzią 8
Adam to forumowa męda
Jego komentarze są tak do d.....yjak on sam w całości
Nie może sobie darować z krytyką wszystkiego i wszystkich
Nie ma dla mnie znaczenia czy Adam to kobieta czy mężczyzna
Ta osoba to dno moralne ,ludzkie i mały biedny człowieczek .

~Anna

Napisano: 03 mar 2014, 15:18

Też cie kocham.
~Adam

Napisano: 03 mar 2014, 16:20

Najlepsza metoda na Adama to nie reagować.
Mnie też go szkoda.
~Esia

Napisano: 04 mar 2014, 0:14

dziękuję za cenne uwagi, niektóre przykre , samo życie. Ale damy radę, najważniejsze że dzieci są zdrowe. Pozdrawiam
~ewela

Napisano: 04 mar 2014, 1:39

Gratuluję rodzinki, pomyślności.
~??

Strona 3 z 5    [ Posty: 47 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x