"trudna" kobieta - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 25 sie 2015, 10:44

Kobieta brała dodatek mieszkaniowy, teraz odpadła jej jedna osoba, bo dorosła córka wyjechala i podjęła zatrudnienie. W związku z tym zostało 3 domowników i przekracza jej powierzchnia. na 3 osoby max może być 58,5m2, a jej mieszkanie wynosi 61,3m2.. wysłałam jej zawiadomienie o wszczęciu postepowania przed wydaniem odmownej. Ona przyszła i mowi, że skoro odmowna to ona sobie we wniosku wpisze ze jej mieszkanie ma jednak 57m2 i że ma takie prawo sobie tak wpisac. Ja jej tłumacze, że nie, bo nie mam dokumentu potwierdzającego taki stan rzeczy. Ona mówi, że napisze oświadczenie i że to musi wystarczyć i bedzie wtedy jej sie należało. Co mam z nią zrobić i co powiedzieć żeby dała sobie spokój???? :(
banoli

Napisano: 25 sie 2015, 11:25

Niech ktos coś doradzi... Co zrobilibyście w takiej sytuacji :?:
banoli

Napisano: 25 sie 2015, 13:18

jak to co we wniosku pkt 5 potwierdza zarządca z nie ona składa oświadczenie pogoń ją
Ollllla

Napisano: 25 sie 2015, 13:22

to jest dom jednorodzinny własnościowy, nie ma zarządcy i nie ma opłaty za czynsz... ;/
banoli

Napisano: 25 sie 2015, 13:42

Jeśli jest to dom jednorodzinny to ja biorę zawsze zaświadczenie ze starostwa powiatowego o powierzchni użytkowej budynku mieszkalnego jednorodzinnego i masz problem z głowy.
Zbigniew1

Napisano: 25 sie 2015, 14:38

ja robie tak jak Zbigniew1
olka81

Napisano: 25 sie 2015, 15:02

no nie żebym się czepiał ale tego zdania to nie rozumiem "wysłałam jej zawiadomienie o wszczęciu postepowania przed wydaniem odmownej"
jeśli już to zawiadomienie na 10 KPA ale jeśli nie dodałaś nic do wniosku to wnioskodawca nie ma z czym się zapoznawać
Zbigniew 1 ...... gratuluje znajomości przepisów już od dawna starostwo nie wydaje takiego zaświadczenia ........
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2015, 15:21

o masz Ci los :roll:
banoli

Napisano: 25 sie 2015, 16:13

domy to są u nas bardzo sporadycznie i też wymagamy dokumentów na powierzchnię użytkową ( jakaś mapka, cośkolwiek), jak sami nie mogą udokumentować prosimy grzecznie o potwierdzenie pow. ze starostwa jeżeli to tylko możliwe
przyjęcie wniosku to już jest wszczęcie postępowanie w danej sprawie nie wysyłamy żadnej informacji
zek1

Napisano: 25 sie 2015, 20:30

jest coś jak wypis z księgi wieczystej albo deklaracja podatku od nieruchomości.
A jak dojdzie do rozróby powołuje sie biegłego rzeczoznawcą ....... ale wtedy gdy okaże się powierzchnia mniejsza wszczynamy postępowanie w srawie wcześniejszych dodatków i kasiorka do zwrotu
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x