Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
nie wiem czy potrafię tak wrzeszczeć ,żeby coś wskórać tak jak oni!!!!
Zastanówmy się co mogą stracić wychowawcy, gdy zabraknie KN?
1. Znaczną część pieniędzy na szkolenia.
2. Argument do walki o podniesienie standardów pracy
a) \"oni maja większa pensję\"
b) \"oni pracują mniej godzin\"
c) \"oni mają więcej urlopu\"
1. Znaczną część pieniędzy na szkolenia.
2. Argument do walki o podniesienie standardów pracy
a) \"oni maja większa pensję\"
b) \"oni pracują mniej godzin\"
c) \"oni mają więcej urlopu\"
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Marianna jakie szkolenia jeśli są to zawsze jeżdżą te same osoby choć to bardzo rzadkie zjawisko przynajmniej u mnie w placówce a kasa jesteśmy dużo z tyłu za kn a urlop nikt na to nie patrzy więc trochę się zapędziłaś jakie \"mogą stracić?\"nic nie stracą a doczekają się równego traktowania!
mam pytanie? próbujemy podjąć walkę o złamanie umowy społecznej przez państwo dotyczy to kn składamy wniosek grupowy do sadu mamy prawnika który będzie nas reprezentował czy ktoś w Polsce już próbował podjąć takie kroki ? i czy jakaś placówka może chce się dołączyć im więcej tym lepiej
Grabeczka --- a co to znaczy równe traktowanie?
skoro wg Ciebie na szkolenia jeżdżą te same osoby, na urlopy nikt nie patrzy ... to w czym to równe traktowanie ma się przejawiać?
skoro wg Ciebie na szkolenia jeżdżą te same osoby, na urlopy nikt nie patrzy ... to w czym to równe traktowanie ma się przejawiać?
a u Ciebie Marcin jak będzie:aktualny mianowany wychowawca z KN- od stycznia 2014-zostanie wychowawcą czy starszym wychowawcą z KP ?!
Starszym wychowacą spełnia wszytkie wymogi ustawowe aby takie stanowisko zajmował. Być może pojawi się także wychowawca koordynator. Nad tym się zzstanawiam.
a jaką pensję przewidujesz Marcinie dla wychowawcy mianowanego, a jaką dla wychowawcy dyplomowanego?, czyli dla starszych wychowawców?
Taką jak jest dziś podstawa wynikająca KN spadają dodatki z KN pozostaje stażowy oraz za godziny nocne. To moja wersja zdarzeń, co nie znaczy, że starostwo się z tym zgodzi. Jednocześnie chciałbym wprowadzić podwyżki dla wychowawców a KP Tak to widzę
Oprócz Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Zaproszenie
prowadzenie warsztatów w placówce
Centrum Obsługi Placówek
zarobki wychowawcy wg.nowej ustawy
koordynator wychowawca
zróbmy coś ,bo bedzie jeszcze gorzej
zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
DIAGNOZA
przeniesienie dziecka do placówki innego typu
znowu podwyżki!
Renta wychowanka
podpowiedzcie:)