Roman sądzę, że nie mają najgorzej. Tak swoją drogą to to może jakieś uzasadnienie do Twojej opinii. Chętnie podejmę się dyskusji. Jasno postawione zasady ułatwiają współpracę. Co do tego czy starosta jest zadowolony to mało ważne. Istotne jest to co my robimy jako Dom Dziecka dla dzieciaków. Jeżeli starosta jest zadowolony to z całego domu a nie mojej osoby.
już wszystko wiadomo ,zajrzyjcie w swoje tabelki z płacą -tam sa po lewej str . wasze zarobki dla str.wychowawcy(najniższe!),we wrześniu lub w styczniu dostaniecie swoje wypowiedzenia zmieniające i tyle ...albo az tyle,konczymy ten dział na portalu
Do nie zielony.Każdy może mieć problem ze zdrowiem. Psychiatra to lekarz specjalista jak wielu innych. Nie wiem ile lat pracujesz z dzieciakami i w jakich warunkach ,bo ja ponad 30 więc jak mam doła to mam prawo skorzystać z porady i urlopu od lekarza psychiatry, a o tym czy po takim urlopie można dalej pracować z młodzieżą na szczęście decyduje lekarz medycyny pracy a nie dyrektor, starosta czy ktokolwiek inny. Pozdrawiam...
ja 25 lat temu jak wchodziłam do zawodu nauczyciel- wychowawca to przeczytałam dokładnie warunki pracy i płacy i je przyjęłam kazali się kształcić zdobywać awanse zdobywałam jestem nauczycielem dyplomowanym. a w chwili obecnej też drodzy moi młodsi po fachu koleżanki i koledzy czytacie warunki pracy i płacy i możecie je przyjąć lub nie uważam że jak po 20 latach trudnej pracy w tym zawodzie zabrali by wam ok 1000 zł to poczulibyście się jak kto ? mielibyście wrażenie że żyjecie w państwie w którym prawo jest dla jednych prawem a dla drugich już nie. a tak na marginesie w służbach mundurowych od 2013 roku wydłużyli o 10 lat służbę ale tylko dla tych co do munduru weszli od stycznia 2013 pozostali mają prawa nabyte - robią te same czynności bo świadomie weszli wiedząc że stara kadra ma lepsze warunki zatrudnienia a wśród nauczycieli tak to nie działa gdyby wszystkim nauczycielom zabrali prawa nabyte w szkołach normalnych, specjalnych, poradniach itp to może byłoby większe zrozumienie i skuteczniejsza działalnośc w obronie naszej godności i szacunku społecznego