Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
ja 25 lat temu jak wchodziłam do zawodu nauczyciel- wychowawca to przeczytałam dokładnie warunki pracy i płacy i je przyjęłam kazali się kształcić zdobywać awanse zdobywałam jestem nauczycielem dyplomowanym. a w chwili obecnej też drodzy moi młodsi po fachu koleżanki i koledzy czytacie warunki pracy i płacy i możecie je przyjąć lub nie uważam że jak po 20 latach trudnej pracy w tym zawodzie zabrali by wam ok 1000 zł to poczulibyście się jak kto ? mielibyście wrażenie że żyjecie w państwie w którym prawo jest dla jednych prawem a dla drugich już nie. a tak na marginesie w służbach mundurowych od 2013 roku wydłużyli o 10 lat służbę ale tylko dla tych co do munduru weszli od stycznia 2013 pozostali mają prawa nabyte - robią te same czynności bo świadomie weszli wiedząc że stara kadra ma lepsze warunki zatrudnienia a wśród nauczycieli tak to nie działa gdyby wszystkim nauczycielom zabrali prawa nabyte w szkołach normalnych, specjalnych, poradniach itp to może byłoby większe zrozumienie i skuteczniejsza działalnośc w obronie naszej godności i szacunku społecznego
tak Elu tylko ze ONI mają ciebie i twoją godność w d...........
Yogi jak tak można nie w d.... tylko w nogach blisko du......
\" ela\" tak jak pisałem wcześniej wprowadzając ustawę o pieczy powinni man zwrócić młodość. Skoro tego nie potrafią powinni nas zostawić w spokoju. Wychowawcom z KP podnieść pensję. Myślę , że oni( KP) są sfrustrowani głównie z powodu niskich zarobków. Tak się składa, że jeśli znajdą inną pracę odchodzą. Pozdrawiam
moim zdaniemKP nie jest sfrustrowane wyłacznie zarobkami lecz ilością godz pracy,nie przestrzeganiem przepisów kodeksu pracy,krotszym urlopem i tak naprawdę nikomu na tych pracownikach nie zależy-piszę na przykładzie swojej placówki
Wszystko o czy piszecie zdarza się w całym kraju. U mnie obie grupy żyją w pokoju. Na całe szczęście sytuacja u mnie jest odwrotna niż u Ciebie Ja. Na pracy zależy wszystkim wychowawcom. Zaangażowanie nie spada. Wydaje mi się, że jestem szczęściarzem mają możliwość pracowania z tak oddanymi dzieciakom ludźmi. Wiem, że bywa różnie. Być może już za kilka dni będę mógł napisać jak zniesienie KN odbędzie się u nas. Obecnie czekamy na wynik rozmów.
w naszej plac. -1września2013 -dostaniemy wypowiedzenia zmieniające
u nas jak zwykle nic nie wiadomo. dyr obudzi się 31.12 

do kn -jak mozecie dostac w 1 wrzesnia skoro to niedziela?!,chyba 2września i do 1stycznia wełącznie ,prawda madre głowy na tym forum niech się wypowiedzą
U mnie niezależnie od wysokości wynagrodzenia nie będzie wypowiedzenia zmieniającego tylko informacja o nowych składnikach wynagrodzenia, czasie pracy, stanowisku.
Oprócz Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Zaproszenie
prowadzenie warsztatów w placówce
Centrum Obsługi Placówek
zarobki wychowawcy wg.nowej ustawy
koordynator wychowawca
zróbmy coś ,bo bedzie jeszcze gorzej
zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
DIAGNOZA
przeniesienie dziecka do placówki innego typu
znowu podwyżki!
Renta wychowanka
podpowiedzcie:)