Tryb zniesienia Karty Nauczyciela

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~ewa

Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela

Post autor: ~ewa »

Marcin czy podasz wysokość wynagrodzenia zasadniczego swoim
pracownikom, czy tylko grupę - my taką informację dostaliśmy - nie wiemy ile będziemy zarabiać od stycznia - czy to w porządku
- dopiero dowiemy się w styczniu - to zgodne z prawem- idę do pracy i nie wiem za ile
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Nie uważam tego za słuszne i moim zdaniem jest to niemoralne. Oczywiście, że podam wysokość wynagrodzeń. Mam nadzieję, że sprawa zostanie ustalona w tym tygodniu.
~ewa

Post autor: ~ewa »

u nas grupa XVI to widełki od 1550 zł do 4200 zł brutto
~RAZEM

Post autor: ~RAZEM »

Tabele są nieaktualne, nie są dopasowane do płacy minimalnej. Nie wiem jak to prawnie powinno być zrobione. Pozdrawiam
~Fasola

Post autor: ~Fasola »

witam. co U Was słychać?
my jesteśmy już po spotkaniu i rozmowie ze starosta , skarbnikiem i kilku radnymi, oraz z dyr. placówek podlegających pod powiat. ustalone u nas zostało:pracownicy kn przechodzą na kp po powiadomieniu pisemnych ich o nowych warunkach które warunki muszą przyjąć lub nie przyjąć i podpisać , czyli będzie podstawa, stażowe , a nie będzie dodatków i pomniejszy się urlop( jeśli chodzi o liczby to będzie informacja przed podpisaniem nowych warunków). w pracy pozostają wszyscy jak i w innych placówkach ( kadra pedagogiczna) no chyba ze ktoś znajdzie inna prace. informacja odemnie jest ogólnie napisana ponieważ dyr. prosił o zbyt wielkie nie nierozpowszechnianie wiadomości ( informacji) co się u nas dzieje, ponieważ zastrzega sobie do tego prawo jako dyr. i ewentualnie służy pomocą. ps. on nie pisze na forum tylko je czyta i stwierdził ze nie ma czasu na pieprz...woli rozmowę bezpośrednią a jak już coś to tele..pozdrawiam.
~Kn

Post autor: ~Kn »

Najbardziej szkoda urlopu..trzeba będzie więcej pracować.Konczą się dobre czasy.
~Gościu

Post autor: ~Gościu »

Fasolko, podaj namiar tel do Waszego dyr.
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

a mi najbardziej szkoda godzin do dyspozycji - to dawało wolność ... trzeba było zrobić ale w czasie kiedy mi to pasowało i gdzie pasowało
~RAZEM

Post autor: ~RAZEM »

Przedstawiam pewien dokument pomocny przy negocjacjach dotyczący podziału czasu pracy. Cytat z pisma \"Podział czasu pracy pracowników zatrudnionych w oparciu o Kodeks pracy powinien zostać uwzględniony w zakresie obowiązków przedstawionych pracownikowi przy podpisaniu umowy o pracę. Za właściwą organizację pracy w placówce odpowiada dyrektor jako pracodawca.\" link do treści całego dokumentu https://arch.znp.edu.pl/files/o_nas/Sekc ... doc?short= Pozdrawiam
~Fasola

Post autor: ~Fasola »

do gościu nie taktowne jest rozdawanie numeru bez wiedzy jego właściciela . nie ma sprawy podam jak się zgodzi.
ODPOWIEDZ