Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Marcin czy podasz wysokość wynagrodzenia zasadniczego swoim
pracownikom, czy tylko grupę - my taką informację dostaliśmy - nie wiemy ile będziemy zarabiać od stycznia - czy to w porządku
- dopiero dowiemy się w styczniu - to zgodne z prawem- idę do pracy i nie wiem za ile
pracownikom, czy tylko grupę - my taką informację dostaliśmy - nie wiemy ile będziemy zarabiać od stycznia - czy to w porządku
- dopiero dowiemy się w styczniu - to zgodne z prawem- idę do pracy i nie wiem za ile
Nie uważam tego za słuszne i moim zdaniem jest to niemoralne. Oczywiście, że podam wysokość wynagrodzeń. Mam nadzieję, że sprawa zostanie ustalona w tym tygodniu.
u nas grupa XVI to widełki od 1550 zł do 4200 zł brutto
Tabele są nieaktualne, nie są dopasowane do płacy minimalnej. Nie wiem jak to prawnie powinno być zrobione. Pozdrawiam
witam. co U Was słychać?
my jesteśmy już po spotkaniu i rozmowie ze starosta , skarbnikiem i kilku radnymi, oraz z dyr. placówek podlegających pod powiat. ustalone u nas zostało:pracownicy kn przechodzą na kp po powiadomieniu pisemnych ich o nowych warunkach które warunki muszą przyjąć lub nie przyjąć i podpisać , czyli będzie podstawa, stażowe , a nie będzie dodatków i pomniejszy się urlop( jeśli chodzi o liczby to będzie informacja przed podpisaniem nowych warunków). w pracy pozostają wszyscy jak i w innych placówkach ( kadra pedagogiczna) no chyba ze ktoś znajdzie inna prace. informacja odemnie jest ogólnie napisana ponieważ dyr. prosił o zbyt wielkie nie nierozpowszechnianie wiadomości ( informacji) co się u nas dzieje, ponieważ zastrzega sobie do tego prawo jako dyr. i ewentualnie służy pomocą. ps. on nie pisze na forum tylko je czyta i stwierdził ze nie ma czasu na pieprz...woli rozmowę bezpośrednią a jak już coś to tele..pozdrawiam.
my jesteśmy już po spotkaniu i rozmowie ze starosta , skarbnikiem i kilku radnymi, oraz z dyr. placówek podlegających pod powiat. ustalone u nas zostało:pracownicy kn przechodzą na kp po powiadomieniu pisemnych ich o nowych warunkach które warunki muszą przyjąć lub nie przyjąć i podpisać , czyli będzie podstawa, stażowe , a nie będzie dodatków i pomniejszy się urlop( jeśli chodzi o liczby to będzie informacja przed podpisaniem nowych warunków). w pracy pozostają wszyscy jak i w innych placówkach ( kadra pedagogiczna) no chyba ze ktoś znajdzie inna prace. informacja odemnie jest ogólnie napisana ponieważ dyr. prosił o zbyt wielkie nie nierozpowszechnianie wiadomości ( informacji) co się u nas dzieje, ponieważ zastrzega sobie do tego prawo jako dyr. i ewentualnie służy pomocą. ps. on nie pisze na forum tylko je czyta i stwierdził ze nie ma czasu na pieprz...woli rozmowę bezpośrednią a jak już coś to tele..pozdrawiam.
Najbardziej szkoda urlopu..trzeba będzie więcej pracować.Konczą się dobre czasy.
a mi najbardziej szkoda godzin do dyspozycji - to dawało wolność ... trzeba było zrobić ale w czasie kiedy mi to pasowało i gdzie pasowało
Przedstawiam pewien dokument pomocny przy negocjacjach dotyczący podziału czasu pracy. Cytat z pisma \"Podział czasu pracy pracowników zatrudnionych w oparciu o Kodeks pracy powinien zostać uwzględniony w zakresie obowiązków przedstawionych pracownikowi przy podpisaniu umowy o pracę. Za właściwą organizację pracy w placówce odpowiada dyrektor jako pracodawca.\" link do treści całego dokumentu https://arch.znp.edu.pl/files/o_nas/Sekc ... doc?short= Pozdrawiam
do gościu nie taktowne jest rozdawanie numeru bez wiedzy jego właściciela . nie ma sprawy podam jak się zgodzi.
Oprócz Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Zaproszenie
prowadzenie warsztatów w placówce
Centrum Obsługi Placówek
zarobki wychowawcy wg.nowej ustawy
koordynator wychowawca
zróbmy coś ,bo bedzie jeszcze gorzej
zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
DIAGNOZA
przeniesienie dziecka do placówki innego typu
znowu podwyżki!
Renta wychowanka
podpowiedzcie:)