Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Marcinie a jezeli nie uda sie podniesc im wynagrodzenia to nie sadzisz ze bedzie to niezgodne z KP??? Dyskryminacja sie klania. Jako szefuncio przeciez wiesz ze za taka sama prace nalezy sie taka sama placa - mowie o zasadniczej. Czy znowu bedzie podział na KP i \"KP z bylych KN\"??
\"Mam nadzieję, że uda się podnieść wynagrodzenia dla samorządowych.\"- juz innych nie bedzie, wszyscy beda samorzadowi.
\"Mam nadzieję, że uda się podnieść wynagrodzenia dla samorządowych.\"- juz innych nie bedzie, wszyscy beda samorzadowi.
Z tą dyskryminacją to nie taka prosta sprawa jak się wydaje . Byłem już u kilku speców od prawa pracy i wież mi, że diabeł tkwi w szczegółach. Osobiście uważam, o czym wiedzą moi pracownicy, że nie może być sytuacji, że ktoś kto pracuje 6 lub 8 lat może mieć taką samą pensję jak ktoś kto pracuje 25 lub więcej lat. Na forum o zawiłościach naszego prawa pracy pisał nie będę, gdyż brakłoby miejsca. Pozdrawiam.
Marcinie zawilosci kodeksu i naszego prawa znam i wiem ze podstawa podstawie rownac sie nie moze. Ale jezeli KN zostanie na niezmenionym poziomie to KP ( znajac ich wynagrodzenia w Twoim grajdolku ) bedzie bardzo pokrzywdzone. Wiem ze dowiadczenie, ze lata pracy itp,itd., ale od tego jest wysluga.
Hipotetycznie, nie wiem czy u Ciebie sa tacy. Jezeli ktos sie zatrudnil zaraz po zmianie i pracuje z KP a ma wyslugi rok lub pol tego co ten z KN to rowniez takie razace podstawy powinni miec?
Czy sprawiedliwe/zgodne z prawem bedzie ze KP ma 1700(strzelam) brutto a \"dawni KN\" 2800?? - zakres obowiązków ten sam.
Hipotetycznie, nie wiem czy u Ciebie sa tacy. Jezeli ktos sie zatrudnil zaraz po zmianie i pracuje z KP a ma wyslugi rok lub pol tego co ten z KN to rowniez takie razace podstawy powinni miec?
Czy sprawiedliwe/zgodne z prawem bedzie ze KP ma 1700(strzelam) brutto a \"dawni KN\" 2800?? - zakres obowiązków ten sam.
A czy sprawiedliwe będzie obniżenie KN wynagrodzenia na które pracowali przez wiele lat, tylko dlatego, że KP przez lata byli źle wynagradzani i rządzący się nimi nie przejmowali ? Każdy kij ma dwa końce.Dlaczego nie mówi się o krzywdzie KN, którzy zostali oszukani? W sytuacji, która ma nastąpić po 1 stycznia 2014 r, pracownicy z KP powinni mieć podniesione płace do poziomu KN,ale wygodniej jest zabrać jednym i udawać, ze teraz jest sprawiedliwie. bo każdy ma po równo.Ta obłuda jest obrzydliwa, a ten kraj dziadowski.
jaka dyskryminacja...każdy pracownik sam sobie negocjuje z dyrektorem pensje w ramach widełek oczywiście i nikt nie ma prawa znać wysokości pensji innych pracowników, a za ich ujawnienie można wylecieć z pracy
każdy chciałby dużo zarabiać, ale najbardziej to się wymądrzają ci, którzy pracują 7,8 lat i myslą, że rozumy pozjadali
każdy chciałby dużo zarabiać, ale najbardziej to się wymądrzają ci, którzy pracują 7,8 lat i myslą, że rozumy pozjadali
dobry dyrektor powinien znać kadre wiedzieć kto się opie..... a kto pracuje wykazuje się itp od stycznia zasadnicza na tym samym poziomie a kto się wykazuje spora premia i nie ważne kto był wcześniej na kp kto na kn tak by było ok ale chyba myślę zbyt utopijnie
a mnie najbardziej denerwują ludzie z kp których jedynym celem jest narzekanie na kn a z kn szczególnie niektórzy dyplomowani którzy już nic nie muszą i nie chcą
a mnie najbardziej denerwują ludzie z kp których jedynym celem jest narzekanie na kn a z kn szczególnie niektórzy dyplomowani którzy już nic nie muszą i nie chcą
~olaboga rety: \"każdy pracownik sam sobie negocjuje z dyrektorem pensje w ramach widełek oczywiście i nikt nie ma prawa znać wysokości pensji innych pracowników, a za ich ujawnienie można wylecieć z pracy\"
Niestety żyjemy w kraju, gdzie dzięki wysokiemu bezrobociu mamy przymus ekonomiczny i \"negocjacje\" najczęściej kończą się na czasowej umowie za \"najniższą krajową\".
Co do ujawniania zarobków, to nie mam w umowie o prace (i nie sądzę, że ktoś na stanowisku np. wychowawcy ma taki zapis) zapisu o zakazie ujawniania swoich zarobków, więc nikt mnie za to nie może wyrzucić z pracy.
Czy jest sprawiedliwe, że dwie osoby na tym samym stanowisku będą zarabiały różnie - nie.
Czy sprawiedliwe by osoby z różnym stażem i umiejętnościami zarabiały tyle samo - nie.
Czy jest sprawiedliwe by osoby z różnym zaangażowaniem w prace zarabiały tyle samo - nie.
Ojej, chyba nie będzie sprawiedliwie ....
Niestety żyjemy w kraju, gdzie dzięki wysokiemu bezrobociu mamy przymus ekonomiczny i \"negocjacje\" najczęściej kończą się na czasowej umowie za \"najniższą krajową\".
Co do ujawniania zarobków, to nie mam w umowie o prace (i nie sądzę, że ktoś na stanowisku np. wychowawcy ma taki zapis) zapisu o zakazie ujawniania swoich zarobków, więc nikt mnie za to nie może wyrzucić z pracy.
Czy jest sprawiedliwe, że dwie osoby na tym samym stanowisku będą zarabiały różnie - nie.
Czy sprawiedliwe by osoby z różnym stażem i umiejętnościami zarabiały tyle samo - nie.
Czy jest sprawiedliwe by osoby z różnym zaangażowaniem w prace zarabiały tyle samo - nie.
Ojej, chyba nie będzie sprawiedliwie ....

Kp i Kn w jednej placówce..to nie było sprawiedliwe.
A sprawiedliwe było, że zaczęto zatrudniać w placówkach na kp? Przecież najsprawiedliwiej było wtedy gdy wszyscy pracowali na kn. I komu to przeszkadzało?

jestem spokojny premier obiecał ze nauczyciele bedą mieli dobrze
Oprócz Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Zaproszenie
prowadzenie warsztatów w placówce
Centrum Obsługi Placówek
zarobki wychowawcy wg.nowej ustawy
koordynator wychowawca
zróbmy coś ,bo bedzie jeszcze gorzej
zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
DIAGNOZA
przeniesienie dziecka do placówki innego typu
znowu podwyżki!
Renta wychowanka
podpowiedzcie:)