Tryb zniesienia Karty Nauczyciela

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Marcin

Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela

Post autor: ~Marcin »

Ola masz takie prawo. Z informacji, które ja znam wynika, że trudno będzie doprowadzić do uznania przez sąd pracy powództwa za właściwe. Każda sprawa jest indywidualna i trudno jednoznacznie wskazać co może się zdarzyć. Mam nadzieję, że twoja dyrekcja jest mentalnie przygotowana na tego typu zdarzenia. Dyrektor jest pracodawcą i za swoje decyzje i te dobre i mniej dobre odpowiada. Jeżeli nie można dojść do porozumienia to warto w sądzie szukać rozwiązania.
~Kaja

Post autor: ~Kaja »

Ja i moje koleżanki mamy brutto 1800 zł i pracujemy tak od lat , obowiązków coraz więcej dzieci coraz trudniejsze i cooooo do Sądu mamy iść, a teraz jak KN będzie miała 1800 to krzywda nie rozumiem i to nie jest złośliwość. Pozdrawiam
~masakra

Post autor: ~masakra »

Kaja nie rozumiesz, że ty podpisałaś taką umowę o pracę(takie to trudne)zgodziłaś się na to a Ola jest w majestacie prawa przez państwo okradana. Na inne warunki się umawiała a teraz są jej narzucane inne.
~zezol

Post autor: ~zezol »

Kaja,
czyli Ty siedziałabyś spokojnie jeżeli od stycznia zaczęliby Ci wypłacać np. 1000 złotych brutto.
Czy wychowawcy z KN mają przepraszać za to, że urodzili się wcześniej, przeszli stopnie awansu zawodowego, że Ty zarabiasz mniej?
Fakt nie jesteś złośliwa tylko zawistna.
~.....

Post autor: ~..... »

Wszyscy sa okradani w majestacie prawa. Kaja podpisala takie warunki to ok. A Ola inne to tez ok. Ale jak Oli przyjdzie podpisac nowe warunki to bee. Przeciez jak kiedys Kaja tak i teraz Ola maze na nowe warunki zgody nie wyrazić. Nie ma przymusu. Bardzo podzielilo sie spoleczenstwo KN i KP. Jedni sie zgodzili na warunki kiedyc inni teraz.

Wiec niech KN nie wyrazi zgody na nowe warunki. KP wyrazilo na nie zgode bo innej perspektywy nie mialo...........i wiekszosc KN tez je przyjmie, bo innej miec nie bedzie. Chory kraj, chore zasady.
~Spartan

Post autor: ~Spartan »

ludzie dajcie spokój z tymi wojenkami teraz nowa rzeczywistość i tyle co do utrat przywilejów z kn to jest to początek zaraz zabiorą się z PPP a później za samych nauczycieli kwestia czasu zostawcie tą karte i trzeba się obudzić i dostosować męczyć organ prowadzący konkretnymi propozycjami, pismami wizytami i tyle z drugiej strony w miesiącu 14 godz tygodniowo razy 4 daje 52 godz i kto jest w stanie z kn udowodnić że tyle pisze papiery i pozostałe czynności? oczywiście można siedzieć 20 godz na internecie i analizować zmiany w prawie dotyczące placówek:} trzeba teraz wspólnie działać pomimo wcześniejszych urazów i tyle macie głowy to je wykorzystywać wspólnie nie jest to wina kp że w dużej ilości przypadków będzie miała tylko lepiej a kn gorzej
~Kaja

Post autor: ~Kaja »

~masakra

~zezol

Mam nadzieję, że już wszystko jasne ~..... , ~Spartan wytłumaczyli. Widzę, że Pani/ Pan zezol zupełnie nie zna się na ludziach ja zawistna oj daleka jestem od tego.
~kapek

Post autor: ~kapek »

Spartan ma rację. Jeśli uda się coś zabrać jednym to niedługo zabiorą pozostałym. Ja pracuję na kp i mam dużo więcej na rękę niż Kaja brutto. Tylko patrzeć jak ktoś się w tym zorientuje, uzna to za niesprawiedliwe i poszuka oszczędności. Więc co należy zrobić? Zabrać! Zabrać wszystkim ile się da, to na pewno pobudzi gospodarkę. No można jeszcze to co się zabierze przekazać do ZUS. Chory kraj? Nie my jesteśmy chyba chorzy, że na to wszystko się godzimy. Może ktoś się poczuć obrażony ale dziwię się osobom które podejmują pracę w POW za takie pieniądze. Dopóki znajda chętnych na tak trudną i odpowiedzialną pracę za 1600zł brutto to zawsze będziemy szantażowani tekstem, że jak ci nie pasuje to się zwolnić albo nie przyjąć nowych warunków. Może Marcin zna innych prawników ale ci których ja znam twierdzą, że podstawowa jest nie do ruszenia. Dlatego Olu musisz iść do sadu pracy, żeby zrobić wszystko co w Twojej mocy by ratować budżet Twojej rodziny. Dyrektor może się obrazić ale on nie nakarmi Twoich dzieci. W moim mieści ostatnio firma pielęgnująca ogrody szukała chętnych do pracy za 1800zł brutto. Więc jeśli przegrasz w sądzie to lepiej odejść z pracy sadzić sobie kwiatuszki i nie myśleć o podopiecznych 24hx7d. Jak chcą fachowców za minimalną krajową to trudno. Luzik.
~kp

Post autor: ~kp »

ludzie wyluzujcie ,nie musicie się tak przykładać do roboty ,olejcie to... jaka płaca taka praca....za mniejszą pensje robcie mniej...i nie miejcie wyrzutów sumienia!!!!! Marcin niech zakasa teraz rękawy i porobi teraz za Was -,,Marcin do miotły -korona z głowy Tobie nie spadnie!
~Damian

Post autor: ~Damian »

do -kp, przecież możesz znaleźć inną prace.
ja czegoś nie rozumie każdy psioczy na finanse a trzyma się tej roboty
ODPOWIEDZ