Tryb zniesienia Karty Nauczyciela

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~kp

Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela

Post autor: ~kp »

tylko nasze rączki pracuja;)
~Anna

Post autor: ~Anna »

Totalna degradacja tego zawodu.
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

niestety ... to własnie się dzieje
~Fasola

Post autor: ~Fasola »

a nie mówiłam ze teraz PSL po zmianach w władzy będzie musiał się pod..zać się PO i zmieni zdanie. zresztą co się dziwić ze niby zmienili zdanie , jak niektórzy z nich nawet potrafią zmieniać partie bo raptem ma inne poglądy- to jest rzad niezdecydowanych ludzi.Ach te układy ......tylko ludzie przez to cierpią.
~etatysta

Post autor: ~etatysta »

Podsekretarz Stanu w Ministerstwie
Pracy i Polityki Społecznej
Marek Bucior:
Pani Marszałek! Panie i Panowie Posłowie! Kwestią
zasadniczą jest stanowisko rządu wobec nauczycielskiego
projektu ustawy zmieniającego ideę ustawy
o nauczycielskich świadczeniach kompensacyjnych.
W tej sprawie nic się nie zmieniło, stanowisko
rządu w dalszym ciągu jest niezmienne i ono jest negatywne.
To negatywne stanowisko rządu wynika
z wielu przyczyn. Zasadnicza przyczyna, o której należałoby
teraz wspomnieć, to jest to, że polityka rządu,
zarówno tego, jak i wcześniejszego, jest stała i jedna.

Tak wygląda podziękowanie za długoletnią pracę wychowawcom zatrudnionym w placówkach opiekuńczo-wychowawczych i OHP. Tak Ministerstwo dba o swoich pracowników. Taki jest szacunek dla naszej pracy. Jedyna szansa na zmianę będzie wtedy, gdy jakiś nowy minister w nowym rządzie \"wymiecie\" tych sekretarzy i podsekretarzy.
~Anna

Post autor: ~Anna »

Nie denerwujmy się.Jeszcze aż rok będziemy mogli pokorzystać.
~Fasola

Post autor: ~Fasola »

jak sytuacja u Was w placówkach? u mnie wczoraj trzecia osoba(kn) już poszła na chorobowe. te trzy osoby(kn) deklarują ze idą później na urlop zdrowotny po którym nie wracają- maja zaklepane gdzieś miejsca.dyr. chodzi wściekły, robi się \"ciekawie\".
~K.

Post autor: ~K. »

U mnie ludzie zaczęli szukać nowej pracy.Niektórzy sie nie przyznają do tego ale widac ruchy.Koleżanka i kolega tez uciekają na chorobowe na rok.Perspektywa placówki nieciekawa.
~kama

Post autor: ~kama »

z jednej strony sie nie dziwie-skoro państwo od tylu lat nic w tej sprawie nie robiło to dlaczego maja nie skorzystac? z drugiej zaś chodzi o indywidualne podejście każdego człowieka,pracownika do danej sytuacji ale to nie mnie oceniać:)
ODPOWIEDZ