Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Nie pytaj co Państwo może zrobić dla Ciebie..Ty zrób coś dla Państwa!!!!
jeśli mają do tego prawo-to czemu nie? Nikt do końca nie jest zdrowy 

po co sie tak oburzać Kamo?malo to osób korzysta z przysługujących przywilejów czy im sie to należy czy nie?????
na każdym kroku jest nieuczciwość,zdrowi maja renty,bezrobotni jeżdzą za granice i tam zbijaja kokosy itp,itd.Póki będziemy miec Panstwo jakie mamy to dopóki ludzie będą tak robić a czy to nie oszukaństwo nas tak traktować jako obywateli?po prostu starajmy sie zrozumiec co ich do tego skłania i kto za to płaci!!!
na pocieszenie pracuje z KP i nie mam żadnych przywilejów
na każdym kroku jest nieuczciwość,zdrowi maja renty,bezrobotni jeżdzą za granice i tam zbijaja kokosy itp,itd.Póki będziemy miec Panstwo jakie mamy to dopóki ludzie będą tak robić a czy to nie oszukaństwo nas tak traktować jako obywateli?po prostu starajmy sie zrozumiec co ich do tego skłania i kto za to płaci!!!
na pocieszenie pracuje z KP i nie mam żadnych przywilejów
Czy jeśli przyjmę wypowiedzenie zmieniające warunki pracy i płacy - po zniesieniu kart - mam zagwarantowany jakiś okres w którym nie zostanę zwolniony (ochronny)? Czy może być tak, że przyjmę nowe warunki a po 3 miesiącach dyrektor stwierdzi, że jest nas za dużo i da mi wypowiedzenie na warunkach kodeksu pracy - czyli na dużo gorszych niż gdybym wiedział, że mnie zwolnią i wziąłbym odprawę z KN???
u nas jest piątka ludzi na kn (7 ludzi z kp),jeżeli dyrek zrobi etaty po 40h dla wszystkich to zyska 5razy 16 godzin =80h czyli 2osoby bedą musiały opuścic nasze grono ,tylko na kogo wypadnie ?!no chyba,ze zmniejszy do 32hlub 36h bezpośr.pracy z dziećmi!a jak MARCIN ZROBISZ TO U SIEBIE?
u nas dyr właśnie prowadzi rozmowy na ten temat , tez chce zrobić 32 godziny no i z tego co nam powiedział władze są narazie przychylne.
Oprócz Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Zaproszenie
prowadzenie warsztatów w placówce
Centrum Obsługi Placówek
zarobki wychowawcy wg.nowej ustawy
koordynator wychowawca
zróbmy coś ,bo bedzie jeszcze gorzej
zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
DIAGNOZA
przeniesienie dziecka do placówki innego typu
znowu podwyżki!
Renta wychowanka
podpowiedzcie:)