Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
ja bym sie nie łudziła tymi odprawami.Górnikami nie jesteśmy i na ulice nie wyjdziemy!nikt sie z nami nie liczy a jak u nas jest to chyba każdy wie a jak nie to sie dowie...powodzenia
czy ktoś z pracujących i bojących sie o utrate stanowiska lub przywilejów mysli o zostaniu rodziną zastepczą?
u mnie wlasnie 3osoby odchodzą z pracy! i nie przez zarobki lecz przez obecna dyr.żadna z osób nie ma innej pracy ale maja dośc atmosfery jaka panuje:(i jak pracownicy sa traktowani przez dyr
jak to ludzie ludziom potrafia zorganizować piekiełko (odn.wpisu Zosi),jak ich traktowala?!
Szanowni Koledzy, 27 listopada 2012 r. odbyło się spotkanie z inicjatywy Oddziału ZNP w Krakowie Nowej Hucie. Na tym spotkaniu pan Baszczyński , po wysłuchaniu argumentów, zadeklarował w imieniu Zarządu Głównego ZNP, iż związek będzie skarżył niekorzystny dla nas przepis do Trybunału Konstytucyjnego. Co najważniejsze, na spotkaniu byli przedstawiciele nauczycieli z całej Polski, którzy już wcześniej na własną rękę podejmowali działania, kontaktowali się z politykami. W działania te między innymi zaangażowano Kancelarię Prawniczą Z Krakowa, która przeanalizowała naszą sytuację i sformułowała podstawy prawne, które pozwalają na oficjalne już rozważenie naszej sytuacji przez TK. Obecnie , wokół tej kancelarii skupionych jest około 150 osób, które są zdecydowane walczyć o nasze prawa nabyte. Zakładając, że nawet jeśli TK wyda negatywny dla nas werdykt, wszyscy zamierzany podjąć kolejne kroki, a więc szukać sprawiedliwości w Trybunale Europejskim. Wszystkich zainteresowanych , którzy chcieliby dołączyć do naszego grona prosimy o kontakt na adres [email protected]. Pod tym adresem uzyskacie Państwo wszelkie wyjaśnienia i sprawdzicie na bieżąco, na jakim etapie są nasze sprawy. Dodatkowo wstępnie informujemy, że w najbliższym czasie planujemy spotkanie \"usuniętych z karty\" w Warszawie.
Serena dwie uwagi: pierwsza no fajnie, że w końcu ktoś z KN zaczyna myśleć o swoich sprawach, druga - bardziej krytyczna nie widziałem dotychczas zainteresowania sprawą przez ZNP na poziomie większym niż udawanie, że coś robimy. W sejmie specjalnie nie było szału z ich strony.
Marcin - odnoszę wrażenie, że Twoja niechęć do związków wynika ze sprawowanej funkcji. W twojej placówce zapewne współpraca ze związkami nie układa się najlepiej - tak przypuszczam i stąd Masz taki pogląd. Cóż masz takie prawo. Marcinie - szał to robią samorządowcy, którzy do bólu deprecjonują rolę związków w zakładach pracy. A szkoda.
No w mojej placówce to własnie bardzo dobrze się układa. Sam zachęcałem związkowcdów do działania. Do związków związkowych nic nie mam. Góra miała wszystko w d......
Oprócz Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Zaproszenie
prowadzenie warsztatów w placówce
Centrum Obsługi Placówek
zarobki wychowawcy wg.nowej ustawy
koordynator wychowawca
zróbmy coś ,bo bedzie jeszcze gorzej
zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
DIAGNOZA
przeniesienie dziecka do placówki innego typu
znowu podwyżki!
Renta wychowanka
podpowiedzcie:)