Tryb zniesienia Karty Nauczyciela

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~zosia1

Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela

Post autor: ~zosia1 »

ja bym sie nie łudziła tymi odprawami.Górnikami nie jesteśmy i na ulice nie wyjdziemy!nikt sie z nami nie liczy a jak u nas jest to chyba każdy wie a jak nie to sie dowie...powodzenia
~..

Post autor: ~.. »

Oj fasola zejdz na ziemię.
~Ola

Post autor: ~Ola »

czy ktoś z pracujących i bojących sie o utrate stanowiska lub przywilejów mysli o zostaniu rodziną zastepczą?
~zosia

Post autor: ~zosia »

u mnie wlasnie 3osoby odchodzą z pracy! i nie przez zarobki lecz przez obecna dyr.żadna z osób nie ma innej pracy ale maja dośc atmosfery jaka panuje:(i jak pracownicy sa traktowani przez dyr
~kp

Post autor: ~kp »

jak to ludzie ludziom potrafia zorganizować piekiełko (odn.wpisu Zosi),jak ich traktowala?!
~kp

Post autor: ~kp »

do OLI ,,z deszczu pod rynnę?,,
~Serena

Post autor: ~Serena »

Szanowni Koledzy, 27 listopada 2012 r. odbyło się spotkanie z inicjatywy Oddziału ZNP w Krakowie Nowej Hucie. Na tym spotkaniu pan Baszczyński , po wysłuchaniu argumentów, zadeklarował w imieniu Zarządu Głównego ZNP, iż związek będzie skarżył niekorzystny dla nas przepis do Trybunału Konstytucyjnego. Co najważniejsze, na spotkaniu byli przedstawiciele nauczycieli z całej Polski, którzy już wcześniej na własną rękę podejmowali działania, kontaktowali się z politykami. W działania te między innymi zaangażowano Kancelarię Prawniczą Z Krakowa, która przeanalizowała naszą sytuację i sformułowała podstawy prawne, które pozwalają na oficjalne już rozważenie naszej sytuacji przez TK. Obecnie , wokół tej kancelarii skupionych jest około 150 osób, które są zdecydowane walczyć o nasze prawa nabyte. Zakładając, że nawet jeśli TK wyda negatywny dla nas werdykt, wszyscy zamierzany podjąć kolejne kroki, a więc szukać sprawiedliwości w Trybunale Europejskim. Wszystkich zainteresowanych , którzy chcieliby dołączyć do naszego grona prosimy o kontakt na adres [email protected]. Pod tym adresem uzyskacie Państwo wszelkie wyjaśnienia i sprawdzicie na bieżąco, na jakim etapie są nasze sprawy. Dodatkowo wstępnie informujemy, że w najbliższym czasie planujemy spotkanie \"usuniętych z karty\" w Warszawie.
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Serena dwie uwagi: pierwsza no fajnie, że w końcu ktoś z KN zaczyna myśleć o swoich sprawach, druga - bardziej krytyczna nie widziałem dotychczas zainteresowania sprawą przez ZNP na poziomie większym niż udawanie, że coś robimy. W sejmie specjalnie nie było szału z ich strony.
~Dana

Post autor: ~Dana »

Marcin - odnoszę wrażenie, że Twoja niechęć do związków wynika ze sprawowanej funkcji. W twojej placówce zapewne współpraca ze związkami nie układa się najlepiej - tak przypuszczam i stąd Masz taki pogląd. Cóż masz takie prawo. Marcinie - szał to robią samorządowcy, którzy do bólu deprecjonują rolę związków w zakładach pracy. A szkoda.
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

No w mojej placówce to własnie bardzo dobrze się układa. Sam zachęcałem związkowcdów do działania. Do związków związkowych nic nie mam. Góra miała wszystko w d......
ODPOWIEDZ