Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Wychowawcom z KP podcięto skrzydła już na samym starcie czyli 12 marca 2004. Jeśli się nie podoba to nie musisz się zatrudniać i tyle.
idąc tym tokiem myślenia RAZEM to od 2006 placówki przestały by istnieć bo nie było by kogo zatrudnić, a koszt placówki byłby tak duży że żaden powiat placówki by nie prowadził.
z całą pewnością plan pana Polkowskiego byłby zrealizowany szybciej Towarzystwo Nasz Dom w Polsce przejęło by opiekę nad dzieckiem i status pracownika byłby sprawiedliwy. Nie było by problemy KN<>KP była by tylko i wyłącznie TP
z całą pewnością plan pana Polkowskiego byłby zrealizowany szybciej Towarzystwo Nasz Dom w Polsce przejęło by opiekę nad dzieckiem i status pracownika byłby sprawiedliwy. Nie było by problemy KN<>KP była by tylko i wyłącznie TP
Podstawowym problemem o którym mówi się niewiele jest fakt wyzbycia się w tamtym czasie całej odpowiedzialności za opiekę nad dzieckiem przez państwo i przekazanie całej odpowiedzialności na samorządy, które po prostu nie radzą sobie z tym problemem.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
RAZEM piszesz, że działaliście. Napisz czy się znamy z sejmu lub spotkań w kujawsko-pomorskim. Może jednak razem będzie łatwiej - choć ja już tracę chęć i wolę wali. Trzy lata i efekty takie jakie widac. O jakich dokumantach piszesz? daj znać na adres [email protected] może się wymienimy. Pozdrawiam.
Marcinie nie walczyłem w Sejmie lecz z jednostką prowadzącą placówkę i myślę, że osiągneliśmy pewien sukces w sprawie wynagrodzeń dla KP. Sejm i Rząd to PO i PSL i będą nam udzielać odpowiedzi typu sekretarza stanu, którą wcześniej cytowałem. Liczyłem też na ZNP lecz ich działanie zakończyły się niepowodzeniem. Przy tej arytmetyce i podejściu rządu wszystko co chce koalicja może przeforsować. Mechaniżm działania rządu jest prosty: wprowadza się taniego pracownika na gorszych warunkach a po pewnym czasie likwiduje się tego droższego w imię sprawiedliwości. Dzieje się tak też np z lekarzami poprzez wprowadzenie rezydentów. Nie wiem jak jest w policji i wojsku. O warunkach przejści napiszę później. Pozdrawiam
Marcinie rezydenci to nieco inna bajka - są finansowani z budżetu państwa, a o ich zarobkach nie mówmy aby ludzi nie denerwować. Jeszcze jedno, trudno uznać za sukces wynagrodzenie wychowawcy na poziomie płacy minimalnej - osoby z wyższym wykształceniem, która niejednokrotnie decyduje o losach innego człowieka (dziecka).
,,nie ma pracownika z niewolnika,,!!!! O co Ty Marcinie walczyłeś dla KN?,PRZECIEŻ DLA ZAROBKÓW OD RAZU JAK TYLKO MOGŁEŚ PRZESZEDŁEŚ NA KP...
pamiętam ten przełomowy 2004rok ludzie nie patrzyli co podpisują ,ile będą zarabiac na kp-chcieli miec po prostu robotę ...
Oprócz Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Zaproszenie
prowadzenie warsztatów w placówce
Centrum Obsługi Placówek
zarobki wychowawcy wg.nowej ustawy
koordynator wychowawca
zróbmy coś ,bo bedzie jeszcze gorzej
zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
DIAGNOZA
przeniesienie dziecka do placówki innego typu
znowu podwyżki!
Renta wychowanka
podpowiedzcie:)