Witam
Mam pytanie: pewien czas pracowałam na umowę zastepstwo, poźniej dostałam na czas określony a teraz znów na zastępstwo, jest to moja trzecia umowa w tej samej firmie czy nie powinna być na czas nieokreślony???Proszę o odpowiedź
trzecia umowa
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: trzecia umowa
Nie. Nie powinnaś.
1. zmieniły się przepisy i teraz liczy się czwarta umowa oraz czas trwania tych umów.
2. Umów na zastępstwo się nie wlicza do tych umów. Krótko mówiąc ktoś Cię wyjajał.
1. zmieniły się przepisy i teraz liczy się czwarta umowa oraz czas trwania tych umów.
2. Umów na zastępstwo się nie wlicza do tych umów. Krótko mówiąc ktoś Cię wyjajał.

-
- Praktykant
- Zajmuję się: praca
- Kontakt:
- alanka
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
1. Nie.
2. I jeszcze pracownika samorządowego nie można zatrudnić na podstawie umowy o pracę zawartej na okres próbny
2. I jeszcze pracownika samorządowego nie można zatrudnić na podstawie umowy o pracę zawartej na okres próbny
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a z czego to wynika, że samorządowego nie można na czas próbny? Bo mam taką sytuację, zatrudniłam osobę na stanowisku pomocniczym (nie urzędniczym) i dałam umowę na czas próbny....?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Do alanka: ponawiam pytanie wyżej ?
- alanka
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Z ustawy o pracownikach samorzadowych. Jest napisane, że pr.sam.zatrudnić można na umowę na czas określony lub nieokreśłony. Nie ma mowy o umowie na okres próbny.
Art 16.ustawy.
Art 16.ustawy.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
Oprócz trzecia umowa - Kadry przeczytaj również:
zaświadczenie o dochodach a 13
dodatek dla Pracownika socjalnego
Etat
13-tka a zwolnienie lekarskie
kurs pracownik socjalny
Czas pracy
opieka nad zrowym dzieckiem
upowaznienie dla kierownika
konkurs a awans
13
13-stka