trzecia umowa

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
82gocha
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

trzecia umowa

Post autor: 82gocha »

Witam
Mam pytanie: pewien czas pracowałam na umowę zastepstwo, poźniej dostałam na czas określony a teraz znów na zastępstwo, jest to moja trzecia umowa w tej samej firmie czy nie powinna być na czas nieokreślony???Proszę o odpowiedź
ewwka

Re: trzecia umowa

Post autor: ewwka »

Nie. Nie powinnaś.
1. zmieniły się przepisy i teraz liczy się czwarta umowa oraz czas trwania tych umów.
2. Umów na zastępstwo się nie wlicza do tych umów. Krótko mówiąc ktoś Cię wyjajał. ;)
mati_kowa
Praktykant
Zajmuję się: praca
Kontakt:

Post autor: mati_kowa »

A umowa na czas próbny się liczy?
http://kontener.pl/fracht-morski/
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: alanka »

1. Nie.
2. I jeszcze pracownika samorządowego nie można zatrudnić na podstawie umowy o pracę zawartej na okres próbny
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
Agniecha2
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Agniecha2 »

a z czego to wynika, że samorządowego nie można na czas próbny? Bo mam taką sytuację, zatrudniłam osobę na stanowisku pomocniczym (nie urzędniczym) i dałam umowę na czas próbny....?
Agniecha2
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Agniecha2 »

Do alanka: ponawiam pytanie wyżej ?
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: alanka »

Z ustawy o pracownikach samorzadowych. Jest napisane, że pr.sam.zatrudnić można na umowę na czas określony lub nieokreśłony. Nie ma mowy o umowie na okres próbny.
Art 16.ustawy.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
ODPOWIEDZ