TW część E wiersz 7

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
@WP

Re: TW część E wiersz 7

Post autor: @WP »

ja też byłam na szkoleniu z Panem M. i owszem kazał wpisywać art. 28 ale w Bloku E.1 w punkcie 7 a nie w bloku E. W bloku E pkt. 7 zastanawiam się czy powinno być tak jak w upomnieniu że procent odsetek do 22.12.2014 r. 13% a później 8% czy inaczej??? co wy na to???
BDMB
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: BDMB »

Należności z FA korzystają z ustawowego prawa pierwszeństwa w zaspokajaniu należności (co wcale nie znaczy , że są zaspakajane w pierwszej kolejności) dlatego konieczne jest podanie w blokach En poz.7 --> art. 28 ust. 1 pkt. 1 oraz art 28. ust. 2 pkt. 2
do BDMB

Post autor: do BDMB »

Przeglądałam Twój TW w kalkulatorze BDMB i tam w części E wiersz 7 masz wpisane art. 28 ust 1 oraz ust. 2 , teraz piszesz jeszcze punkty.
Jak prawidłowo zapisać na TW
mgops2015

Post autor: mgops2015 »

jak byłam na szkoleniu z M t mówił ze w wierszu 7 wpisujemy stawke odsetek 13% bo taka jest nowa, nie ma juz 8%
BDMB
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: BDMB »

do BDMB pisze:Przeglądałam Twój TW w kalkulatorze BDMB i tam w części E wiersz 7 masz wpisane art. 28 ust 1 oraz ust. 2 , teraz piszesz jeszcze punkty.
Jak prawidłowo zapisać na TW
Tak wystawiałem jeszcze w poprzednich TYT-2 ale uznałem , że można się przyczepić do nie dokładnego wskazania przepisu na podstawie którego należności wykazane w TW korzystają z pierwszeństwa w zaspokojeniu przed innymi należnościami i dlatego teraz w wystawianych przez kalkulator TW uściśliłem przepis.
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

mgops2015 pisze:jak byłam na szkoleniu z M t mówił ze w wierszu 7 wpisujemy stawke odsetek 13% bo taka jest nowa, nie ma juz 8%
hehe to tego to juz panu M w usta nie wlozysz:D czasami cos chlapnie, ale to ,ze odsetki do grudnia wynosily 13 a teraz 8 to on wie na pewno;-) i z pewnoscia nie twierdzi na szkoleniach, ze jest odwrotnie ;D:D
mgops2015

no przeciez napisalam odwrotnie przeczytaj dokladnie
mgops2015

tak powiedział, ja robilam tytuły w listopadzie
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

mgops2015 pisze:jak byłam na szkoleniu z M t mówił ze w wierszu 7 wpisujemy stawke odsetek 13% bo taka jest nowa, nie ma juz 8%
ty poczytaj co napisalas :)
ODPOWIEDZ