Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny określa, że:w którym zamieszkuję w 50/50%
Ja mam podobnego kwiatka. Wniosek bez rozpoznania ( nie uzupełniono dokumentów w terminie) i strona żąda wydania decyzji odmownej ...kalina.malina pisze: ↑27 lut 2023, 10:30Mam takiego "niemieszkającego", nie stawił sie na wezwanie do wyjaśnień (bo w w ceebie i meldunku inny adres niz na wniosku, brak deklaracji śmieciowej, wzywałam wszystkich wtedy), termin minął mimo odebrania listu, pozostawiłam wniosek bez rozpatrzenia (z art 24a i 25 ustawy o ś.r.), zawiadomiłam go o tym pisemnie, teraz wpływa mi pismo ze on się nie zgadza, i nie ma potrzeby nic wyjaśniać bo deklaracje śmieciowe i adresy nie maja nic wspólnego z dw itd itd. Co powinnam z tym pismem zrobić? Zupełnie nic? odpisać cos? wysłać gdzieś dalej typu sko?
Odwołać możesz się od "papierowej" decyzji. Czym dokładnie palisz i jaki wniosek wysłałaś?Beata19 pisze: ↑01 mar 2023, 11:23Hej a ja mam problem 23 września złożyłam wniosek on line na wypłatę dodatku na pellet . W grudniu miałam kontrolę a pod koniec lutego telefonicznie dowiedzialam się że mój wniosek jest odrzucony ponieważ wypełniłam nie taki wniosek . Nikt wcześniej mnie nie poinformował że złożyłam błędny wniosek. Teraz panie z urzędu mówią że muszę czekać na decyzję i mogę się odwołać. Czy faktycznie mam czekać na decyzję czy mogę już się odwoływać . Nie mam już do tego siły .5 miesięcy czekałam na rozpatrzenie wniosku i okazało się że jest błędnie wypełniony ale na korektę nikt mnie nie wezwał