Czy duzo wniosków macie jeszcze w SKO ? Czy w przypadkach kiedy uchylają i każą przeprowadzić wywiad dajecie decyzję nadal odmowną czy przyznajecie po wywiadzie informacją?
u nas ponad 30 w SKO, narazie tylko 1 wróciła, ja myśle że po przeprowadzonym wywiadzie, jeśli będą dowody na to że dom ogrzewany węglem (włączony piec, przynajmniej tona węgla w kotłowni ) to przyznam, tylko nie wiem czy może być informacja czy należy wydać decyzję ?
Ja tez przyznaje po wywiadzie i wystawiam informację. Boje się tylko , że będzie problem np. w maju jak wróci decyzja z SKO i nie będzie kasy na wypłatę. Nie wiem jak to ma wyglądać, rozliczenie dotacji za 2023 r. ma być zrobione do 28.02.2023 r. a potem co?
Zamawianie od nowa. Niektóre gminy jeszcze czekają na możliwość domówienia osłonowych i do źródeł ciepła. Wiele gmin ma sesje na koniec lutego dopiero wprowadzające węglowy i 1-2 dni na wydanie kasy bo do 28 zwrot. Na elektryczny ani grosza, termin do końca marca i znów kolejna sesja zeby 2 tys zł wprowadzić. Karuzela absurdów się kreci.
mi to ręce opadają jak SKO odsyła do ponownego rozpatrzenia letników opłaty za domki letniskowe, w podatkach adresy do korespondencji w swoim mieście a oni zlecają wywiad z ustaleniem faktycznego zamieszkiwania i gospodarowania ? czyli co? jak mamy to potwierdzić? czy domek spełnia funkcje domu całorocznego ...przecież to logiczne że jak powiadomimy o wywiadzie to się zjawią...w piątek pracownik będąc niedaleko w terenie podjechał bez zapowiedzi na taki wywiad, głucha cisza...domek na 4 spusty zamknięty już nie wspomnę że wszyscy w odwołaniu proszę o kierowanie pism na adres gdzie obecnie przebywają , bo albo nie mają na węgiel i muszą się zatrzymać u kogoś, albo chorują i się leczą ... , ale coś załatwiają ......