uchylenie decyzji przez sko - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 16 lut 2017, 14:23

wniosek z IX 2016 r, decyzja o odmowie przyznania dodatku ze względu na rażącą dysproporcje z XI 2016 r., decyzja sko o uchyleniu decyzji i przekazaniu sprawy do ponownego rozpatrzenia ze I 2017 r. I teraz pytanie, rozpatrujemy wniosek o przyznanie dodatku mieszkaniowego od nowa, badamy sytuację dochodową za 3 poprzednie miesiące (czyli VI-VIII) Pytanie,czy badamy sytuację majątkową i wszystko to, co się wydarzyło na bieżąco, czy tylko na dzień składania wniosku, czyli na IX 2016 r. Chodzi mi o to, że sytuacja majątkowa zmieniła się znacząco po IX 2016 r. (na korzyść strony), więc argumenty jakie bym chciała przytoczyć (m.in. zakup kolejnego mieszkania) są bardzo ważne. Ale czy mam prawo np. badać, czy opłacali rachunki itd. w okresie po IX 2016 r.?
qwer

Napisano: 16 lut 2017, 15:55

Myślę, że SKO nie powinno tych faktów ignorować, jeśli zdecydujesz ponownie odmówić przyznania dodatku> Skupiłabym się raczej na fakcie zakupu mieszkania, bez wgłębiania się w sprawę opłacania rachunków.
Sabinka

Napisano: 16 lut 2017, 20:38

Analizę prowadzić na dzień złożenia wniosku. Wydarzenia późniejsze z zasady nie mają znaczenia, no chyba że jako dowód, że coś wcześniejsze okazało się potem trafione lub nie.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x