Udział innych pracowników OPS w ZI
Udział innych pracowników OPS w ZI
Czy jako przewodniczący zespołów zajmujecie się wszystkim co dotyczy danej rodziny z NK czyli np: wprowadzacie NK do POMOSTU, monitorujecie sytuację w rodzinie (robicie notatki z wizyt u tych osób w terenie), piszecie wszystkie pisma, o których napisaniu zdecydował ZI , itp. ???
Rozumiem, że większość prac należy do przewodniczącego, ale czy u Was w praktyce to oznacza, że pracownik socjalny ma tę rodzinę \"z głowy\"???
Rozumiem, że większość prac należy do przewodniczącego, ale czy u Was w praktyce to oznacza, że pracownik socjalny ma tę rodzinę \"z głowy\"???
Re: Udział innych pracowników OPS w ZI
hej! oczywiście, że nie. przewodniczący powołuje grupę roboczą i to ona-w tym prac. socj. z rejonu zajmują się tą rodziną, a przewodniczący nadzoruje ewentualnie pracę gr.roboczej i pomaga podjąć decyzje.
Cześć AAA ja tez mam taki dylemat czy nk i całą przemoc wprowadzać do programu TT Pomoc a Ty jak robisz?
o rany!!! a ja nic do pomostu nie wprowadzam! Nawet mi to do głowy nie przyszło 

te NK zalozone przez pomoc spoleczna chyba nalezy,ale nie wiem co z tymi zalozonymi przez inne podmioty
my nic nie wprowadzamy, mamy osobną dokumentację z nr korespondencji i do archiwizacji... błąd?!?!?!
a musi byc osobny dziennik korespondencji? Czy można wrzucac wplywające NK do ogólnego dziennika ops
wrzucamy do ogólnego dziennika, ale jak wysyłam to z numerem nadanym \"dla przemocy\".
trzeba chyba wprowadzac NK do systemu no bo są przeciez sprawozdania
ha no właśnie my nic nie wprowadzaliśmy do programu i za 2011 mieliśmy sprawozdanie O i Pani która sprawdza nasze sprawozdania pytała się czemu mamy zerowe sprawozdanie.
ale czy można łączyć TT POmoc z ZI?????
ale czy można łączyć TT POmoc z ZI?????
Oprócz Udział innych pracowników OPS w ZI - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Niebieska Karta
Szukam szkolenia
NK-w PIK
wniosek o zwołanie posiedzenia
sygnatura
zwołanie grupy roboczej
Zaniedbanie jako przemoc?!
POMOCY...
finansowanie
zbiór danych osobowych???
sekretrz ZI/Grupy Roboczej
kolonie letnie