Udział innych pracowników OPS w ZI

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~AAA

Udział innych pracowników OPS w ZI

Post autor: ~AAA »

Czy jako przewodniczący zespołów zajmujecie się wszystkim co dotyczy danej rodziny z NK czyli np: wprowadzacie NK do POMOSTU, monitorujecie sytuację w rodzinie (robicie notatki z wizyt u tych osób w terenie), piszecie wszystkie pisma, o których napisaniu zdecydował ZI , itp. ???
Rozumiem, że większość prac należy do przewodniczącego, ale czy u Was w praktyce to oznacza, że pracownik socjalny ma tę rodzinę \"z głowy\"???
~magi

Re: Udział innych pracowników OPS w ZI

Post autor: ~magi »

hej! oczywiście, że nie. przewodniczący powołuje grupę roboczą i to ona-w tym prac. socj. z rejonu zajmują się tą rodziną, a przewodniczący nadzoruje ewentualnie pracę gr.roboczej i pomaga podjąć decyzje.
~klaudia

Post autor: ~klaudia »

Cześć AAA ja tez mam taki dylemat czy nk i całą przemoc wprowadzać do programu TT Pomoc a Ty jak robisz?
~anna

Post autor: ~anna »

o rany!!! a ja nic do pomostu nie wprowadzam! Nawet mi to do głowy nie przyszło :)
~ex

Post autor: ~ex »

te NK zalozone przez pomoc spoleczna chyba nalezy,ale nie wiem co z tymi zalozonymi przez inne podmioty
~gość

Post autor: ~gość »

my nic nie wprowadzamy, mamy osobną dokumentację z nr korespondencji i do archiwizacji... błąd?!?!?!
~anna

Post autor: ~anna »

a musi byc osobny dziennik korespondencji? Czy można wrzucac wplywające NK do ogólnego dziennika ops
~gość

Post autor: ~gość »

wrzucamy do ogólnego dziennika, ale jak wysyłam to z numerem nadanym \"dla przemocy\".
~ex

Post autor: ~ex »

trzeba chyba wprowadzac NK do systemu no bo są przeciez sprawozdania
~klaudia

Post autor: ~klaudia »

ha no właśnie my nic nie wprowadzaliśmy do programu i za 2011 mieliśmy sprawozdanie O i Pani która sprawdza nasze sprawozdania pytała się czemu mamy zerowe sprawozdanie.
ale czy można łączyć TT POmoc z ZI?????
ODPOWIEDZ