Witam pomocy, żona pobiera świadczenia wychowawcze, jest wnisokodawcą. Mąż zwraca się do nas z wnioskiem o podanie numeru konta na które są wysyłane świadczenia 500+.
Nie mogę mu udzielać takich informacji? Na jaki artykuł się powołać w odpowiedzi na jego wniosek? pomóżcie? ochrona danych osobowych
Ja miałam przypadek, że Pani chciała zaświadczenie o pobieraniu 500+, któro było na Pana. I w takim przypadku wydałam postanowienie o odmowie wydania żądanego zaświadczenia o treści żądanej.Pani nie jest stroną postępowania w sporawie o przyznanie świadczenia wychowawczego. art. 217, 218, 219 kpa
co zrobilibyście w przypadku otrzymania pisma od Gospodarka Odpadami " jaka liczbę osób zamieszkałych pod danym adresem deklaruje wnioskodawca w zwiazku z korzystaniem ze świadczeń wychowawczych i rodzinnych" podstawa prawna jest tylko co z RODO??? podpowiecie?
" Na podst art 122 i art. 82b § 1 i § 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. Ordynacja Podatkowa w zwiazku z art. 6q, 6m ust 2 i 6o ustawy o utrzymaniu czystości i porzadku w gminach oraz art 24 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci" chodzi o to ze w naszej ustawie nie ma nic.