Mam pytanie dotyczące ulgi na dziecko. W zeznaniu rocznym zwrot zazwyczaj podany jest z ogólną kwotą zwrotu podatku.Nie zawsze można odliczyć też całą ulgę. Proszę o podpowiedź jak pozyskujecie informacje o zwrocie wyłącznie ulgi na dziecko.
z PIT - 37 z pozycji 134 (łączny zwrot) odejmuje pozycję 128 i wychodzi kwota która jest w pozycji 131 (tak mi tłumaczyły dziewczyny z działu rodzinnych) coś mi świta, że wspominały z czego jest ta ulga z podatku albo składki na ubezpieczenie społeczne, i CHYBA jeśli ten zwrot był z podatku to tą kwotę bierzemy pod uwagę, a jeśli ze składek to nie bierzemy, ale tu mogę się mylić, może ktos inny niech odniesie się do mojej wypowiedzi
ja tez odnosze się do rozliczeń pit 37, 36. Nie każdy druk będzie miał tą samą numeracje dlatego ja sugeruje się pozyzją: DODATKOWY ZWROT Z TYTUŁU ULGI NA DZIECI i wtedy ten punkt gdzie jest wyszczególniona PRZYSŁUGUJĄCA RÓŻNICA.
Witam!
Skoro jesteśmy już przy uldze na dziecko proszę powiedzcie mi czy wliczam do dochodu ulgę jeżeli cała kwota została zajęta przez komornika - potrącenia alimentacyjne
Witam!
Skoro jesteśmy już przy uldze na dziecko proszę powiedzcie mi czy wliczam do dochodu ulgę jeżeli cała kwota została zajęta przez komornika - potrącenia alimentacyjne
ja mimo wszystko wliczyłbym ulgę do dochodu nie zależnie czy komornik mu to potrącił