zarządca przestaje być zarzadcą - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 05 maja 2022, 10:05

płace DM do Wspólnoty Mieszkaniowej, która od maja przestaje pełnić funkcje zarządcy dla lokalu na który przyznany jest DM.

wypłaty za maj nie mogę już puścić na byłego zarządcę.

nowy zarządca dopiero się określa.. sprawa potrwa trochę.

co zatem robię?

informuje stronę o wstrzymaniu wypłaty za maj?
ktoś miał taki przypadek??
proszę o wsparcie :)
Maja512
Referent
Od: 29 maja 2018, 14:06
Zajmuję się: św

Napisano: 05 maja 2022, 10:22

Czy dostałaś oficjalne pismo od zarządcy...że będzie zmiana zarządcy? :? wnioskodawca za swój lokal chyba nadal ponosi wydatki w maju...to nie wiem na jakiej podstawie chcesz wstrzymać wypłatę...chyba, że do czasu określenia nowego zarządcy wnioskodawca nie ponosi wydatków;) Może zarządca się zmienia...ale numer konta zastanie....no nie wiem
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 05 maja 2022, 13:44

tak. mam oficjalne pismo od zarządcy.

wspólnota mieszkaniowa która właśnie sie pozbyła zarządcy czeka z kolei za oficjalnym utworzeniem nowego zarządcy i wtedy chcą płacić za maj należności ale zapłacą już nowemu.
Maja512
Referent

Napisano: 06 maja 2022, 8:20

Maja512 pisze:
05 maja 2022, 13:44

wspólnota mieszkaniowa która właśnie sie pozbyła zarządcy czeka z kolei za oficjalnym utworzeniem nowego zarządcy i wtedy chcą płacić za maj należności ale zapłacą już nowemu.
ale czy konto się zmieniło? Czy napisali coś...co należy zrobić z przelaniem dodatków? :? że np nie należy już przelewąć w maju bo będzie zmiana konta bo te jest zamknięte...bo może później zarządca jeden drugiemu przeleje ...no nie wiem
VIP

Napisano: 06 maja 2022, 8:56

:-) pisze:
06 maja 2022, 8:20
Maja512 pisze:
05 maja 2022, 13:44

ale czy konto się zmieniło? Czy napisali coś...co należy zrobić z przelaniem dodatków? :? że np nie należy już przelewąć w maju bo będzie zmiana konta bo te jest zamknięte...bo może później zarządca jeden drugiemu przeleje ...no nie wiem
albo...może jak masz niewiele dodatków w tej wspólnocie to w maju wstrzymaj sie po prostu z przelewem...nic nie pisząc do wnioskodawców i nie zmieniając decyzji...tylko gdy już bedzie nowy zarzadca...przelejesz mu za maj w czerwcu a moze pod koniec maja...wnioskodawca mysle,ze wie ze zarzadca sie zmienia ze jest zamieszanie więc bedzie wiedzial dlaczego nie ma dodatku przelanego...a zarzadca nie jest stroną wiec nie wiem czy jest powód by zmieniac decyzje...tu jedynie chodzi o wyplatę dodatku dla konkretnego zarzadcy
VIP

Napisano: 06 maja 2022, 9:15

na razie mam wstrzymaną wypłatę dla starego zarządcy.
decyzji zmieniać nie będę.
mam nadzieje że w maju sprawy się rozstrzygną i do końca maja zapłacę nowemu zarządcy.

no i mam nadzieje,że dobrze robię.
Maja512
Referent

Napisano: 06 maja 2022, 9:30

Maja512 pisze:
06 maja 2022, 9:15
na razie mam wstrzymaną wypłatę dla starego zarządcy.
decyzji zmieniać nie będę.
mam nadzieje że w maju sprawy się rozstrzygną i do końca maja zapłacę nowemu zarządcy.

no i mam nadzieje,że dobrze robię.
nie masz innego wyjscia...musisz poczekać ...
VIP

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x