ulga prorodzinna - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 9    [ Posty: 86 ]

Napisano: 15 wrz 2015, 11:04

Elmer pisze:a co mieli poprawiać jak wszystko jest dobrze?
US ma do kitu program i tyle. Ty mając takie zaświadczenie zwracasz je klientowi i odsyłasz do US. Wzór zaświadczenia z US się przecież nie zmienił i mają takie wystawić a nie dopisywać co im się żywnie podoba. Jak mają zły program niech wypisują ręcznie. Co cię to obchodzi. Ty masz przyjęte zaświadczenie niezgodnie z rozporządzeniem
człówieku nie wiem gdzie ty masz urzad skarbowy ale moj wystawia 2 zaswiadczenia dokladnie takie same o dochodach za 2014 jedno jest z PIT-37 (praca) a drugie jest PIT/UZ , to co to drugie mam stronie powiedziec zeby sobie w d... wsadzila ??
dsdds

Napisano: 15 wrz 2015, 11:06

mój US się nie wygłupia i wystawia zaświadczenia takie jak trzeba, co mnie bardzo cieszy bo tego co klient dostał w tym roku i tak bym nie liczyła !
bogusik

Napisano: 15 wrz 2015, 11:12

dsdds - bardzo ładnie ze strony twojego US. Takie zaśw. będzie przydatne bardzo za rok.
Nie rozumiem was - US robi coś głupiego to i wy musicie robić coś głupiego?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 11:16

Elmer pisze:dsdds - bardzo ładnie ze strony twojego US. Takie zaśw. będzie przydatne bardzo za rok.
Nie rozumiem was - US robi coś głupiego to i wy musicie robić coś głupiego?
a ty w dalszym ciagu nie mozesz zrozumiec ze inaczej nie mozesz robic bo nie jestes od tego zeby sobie samemu przepisy ustalac, robia glupote to ich sprawa, ja ma 2 zaswiadczenia i musze je policzyc do dochodu, przeciez nie mowie osobie ze tego drugiego nie biore pod uwage bo to dopiero za rok bedzie potrzebne, jest napisane dochod za 2014
dsdds

Napisano: 15 wrz 2015, 11:22

Dopóki nie będzie wpływu na prawo do świadczeń, lub będzie dopuszczalne przekroczenie to sobie głowy nie zaprzątam. Jeżeli będzie wpływ to daję odmowę i polecam się odwoływać do sko. Z tego co mi dają ja nie widzę podstaw do zanegowania dochodu za 2014 poświadczonego przez naczelnika urzędu skarbowego.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 11:24

nie ręce opadają.
Myślenie naprawdę boli. Dsdds - poczytaj kiedy na czym będzie się oświadczać dochód z PITu UZ.
West do ciebie ta sama prośba.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 11:25

west pisze:Dopóki nie będzie wpływu na prawo do świadczeń, lub będzie dopuszczalne przekroczenie to sobie głowy nie zaprzątam. Jeżeli będzie wpływ to daję odmowę i polecam się odwoływać do sko. Z tego co mi dają ja nie widzę podstaw do zanegowania dochodu za 2014 poświadczonego przez naczelnika urzędu skarbowego.
dokladnie :)
masterm

Napisano: 15 wrz 2015, 11:26

zresztą odpowiedźcie sobie na podstawowe pytanie:
czy zgodnie z ustawą ten dochód liczymy w tym roku?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 11:27

Elmer pisze:nie ręce opadają.
Myślenie naprawdę boli. Dsdds - poczytaj kiedy na czym będzie się oświadczać dochód z PITu UZ.
West do ciebie ta sama prośba.
nie wazne kiedy bedzie, wazne ze teraz US to wystawia jako dochod za 2014 a zgodnie z ustawa o swiadczeniach rodzinnych i rozporzadzeniem jest to dochod czlonka rodziny
Gość

Napisano: 15 wrz 2015, 11:28

następny.
Dobra, ustawa jest nieważna.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 3 z 9    [ Posty: 86 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU