ulga prorodzinna - Świadczenia rodzinne

Strona 9 z 9    [ Posty: 86 ]

Napisano: 15 wrz 2015, 14:46

munia22 pisze:dostaje dwa , oba za 2014 r i oba na tych samych zasadach rozliczania tj,. art 27 art 30b, 30c i 30e
no ale jak w jednym ci napisali naglowek jak podalas (te art) i dopisali ze to ulga z pit uz to sama musisz wiedziec ,ze to bledne zaswiadczenie , bo ulga z pit uz to art. 27f a tego artykulu w naglowku zaswiadczenia nie masz, prawda ?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 14:56

kb pisze:
munia22 pisze:dostaje dwa , oba za 2014 r i oba na tych samych zasadach rozliczania tj,. art 27 art 30b, 30c i 30e
no ale jak w jednym ci napisali naglowek jak podalas (te art) i dopisali ze to ulga z pit uz to sama musisz wiedziec ,ze to bledne zaswiadczenie , bo ulga z pit uz to art. 27f a tego artykulu w naglowku zaswiadczenia nie masz, prawda ?
nie mam ale przciez ja ich w US nie bede uczyc jak maja to wystawiac bo to ich broszka
munia22

Napisano: 15 wrz 2015, 15:03

munia22 pisze:
kb pisze:
nie mam ale przciez ja ich w US nie bede uczyc jak maja to wystawiac bo to ich broszka
Ale już PRAWIDŁOWE ustalenie prawa do świadczeń rodzinnych jest Twoją broszką. Jeśli wiesz, że zaświadczenie jest wadliwe musisz podjąć działania zmierzające do prawidłowego ustalenia stanu faktycznego, w tym przypadku wejść w kontakt z urzędem skarbowym.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 15:04

W US-ach sobie zrobili szablon zaświadczenia "do świadczeń rodzinnych" i drukują z automatu, jak leci, a wy jak cielęta z automatu bierzecie jako "dochód opodatkowany"... :roll:
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 15 wrz 2015, 15:10

po wielu trudach i znojach chyba pojęłam ;) czyli jak mam 2 zaświadczenia z US jeden z PIT-37 a drugi z PIT/UZ gdzie na obu powołują się na te same art. ale oczywiście nie na ten prawidłowy w 2gim przypadku czyli art. 27f i podają w każdym różne kwoty to powinnam zapytać US dlaczego nie piszą na jednym zaświadczeniu skoro dotyczy to wg nich tych samych art?
Gość

Napisano: 15 wrz 2015, 15:13

munia22 pisze:
kb pisze:
nieee hm to skad wiesz ze to drugie zaswiadczenie to ulga ? i dlaczego nie zastanowi cie wtedy ,ze us wydaje dwa zaswiadczenia o tym samym przeciez dochodzie (odpowiednie artykuly) i te zaswiadczenia sie roznia ? no sorry ale w takim przypadku jak nic jedno zaswiadczenie to blad a do ciebie nalezy ustalenie ktore jest bledne ;-)
mi trudno sie odnosic do takich zaswiadczen bo moj us zadnych takich cudow nie wydaje, ale wczesniej ktos tu pisal ze na zaswiadczeniach tych drugich (tam gdzie US wydaje dwa) to wlasnie jest wzmianka o tym ze to ulga z pit uz - a jesli taka informacja jest to nie mozna nad tym przejsc ot tak sobie, bo nasza ustawa dochod ten definiuje jako dochod niepodlegajacy opodatkowaniu i umieszcza go w tiret ktores tam w zal. nr 7
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 9 z 9    [ Posty: 86 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x