ulga prorodzinna - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 9    [ Posty: 86 ]

Napisano: 15 wrz 2015, 12:30

Kto spieprzył, bo znowu trzech zdań po polsku nie potrafił sklecić, żeby nie było wątpliwości - ten niech teraz naprawia. A może to z założenia miało być tak spieprzone? Zostanie parę milionów. Z KRUSEM się ciągacie i jego interpretacją dotyczącą śp i ubezpieczenia. Ile wskóraliście? Wszyscy wiedzą co się dzieje i nikt nie reaguje. Może też tak miało być?
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 12:35

ja się z Krusem nie ciągnę
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 12:40

jak Wy współpracujecie z Urzędami? U nas wystarczył telefon Dyrektora do Naczelnika i wszystko jest ok, US wystawia zaświadczenia dla naszej potrzeby i bez problemu się dostosował,
Kati@

Napisano: 15 wrz 2015, 12:42

Kati@ pisze:jak Wy współpracujecie z Urzędami? U nas wystarczył telefon Dyrektora do Naczelnika i wszystko jest ok, US wystawia zaświadczenia dla naszej potrzeby i bez problemu się dostosował,
u mniej jest 8 myslisz ze mozna to na telefon zalatwic???
dsdds

Napisano: 15 wrz 2015, 12:46

dsdds pisze:
Kati@ pisze:jak Wy współpracujecie z Urzędami? U nas wystarczył telefon Dyrektora do Naczelnika i wszystko jest ok, US wystawia zaświadczenia dla naszej potrzeby i bez problemu się dostosował,
to osiem telefonów :lol: jak się chce to dużo można, jak nie telefonem to pismem, US to też taki sam urząd jak my,
Kati@

Napisano: 15 wrz 2015, 12:47

asadfc pisze:a jak chcesz je podwazyć ??? zadzwonic do naczelnika i powiedziec ze w chuja leci?????
Chociażby np. A co ja się mam z urzędu bać naczelnika US? Z jakiej racji? Jak ktoś robi durnoty, czy to PUP czy to ZUS, czy to US albo inne OPSy to się sprawy załatwia a nie rozkłada ręce. Trzeba sobie wbić do głowy, że US nie jest ponad prawem i musi wystawiać zaświadczenia na obowiązujących drukach - a te są ustalone naszym rozporządzeniem. I nie ma tam ani słowa o ulgach UZ, co więcej doskonale wszyscy wiemy, że tą ulgę w przyszłym roku strona będzie oświadczać na oświadczeniu o dochodzie nieopodatkowanym - czyli wykazywanie jej jako dochód opodatkowany jest błędne. Jeszcze bym zrozumiał, jakby ktoś nie wiedział i robił to nieświadomie, ale świadomie robienie bzdur i błędów bo "US jest święty a ja nie mam jaj żeby wykonać telefon/napisać pismo" - z takim podejściem to możecie towar na półkach w markecie rozkładać a nie pracować w urzędzie.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2015, 12:54 przez Iks, łącznie zmieniany 1 raz.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 12:49

dsdds pisze:
Można pisemnie.
Mój urząd skarbowy wystawia zaświadczenia zgodne z przepisami, Wasz na zaświadczeniu o dochodzie, rozliczanym na zasadach określonych w art. 27, 30b, 30c i 30e ustawy o podatku dochodowym, bezpodstawnie wrzuca niepodlegającą opodatkowaniu ulgę z art. 27f. Konsekwencją jest wydanie decyzji w oparciu o błędne zaświadczenie. A Wy nie raczycie nawet podjąć rozmowy z US?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 12:52

Iks pisze:
asadfc pisze:a jak chcesz je podwazyć ??? zadzwonic do naczelnika i powiedziec ze w chuja leci?????
Chociażby np. A co ja się mam z urzędu bać naczelnika US? Z jakiej racji? Jak ktoś robi durnoty, czy to PUP czy to ZUS, czy to US albo inne OPSy to się sprawy załatwia a nie rozkłada ręce. Trzeba sobie wbić do głowy, że US nie jest ponad prawem i musi wystawiać zaświadczenia na obowiązujących drukach - a te są ustalone naszym rozporządzeniem. I nie ma tam ani słowa o ulgach UZ, co więcej doskonale wszyscy wiemy, że tą ulgę w przyszłym roku strona będzie oświadczać na oświadczeniu o dochodzie nieopodatkowanym - czyli wykazywanie jej jako dochód opodatkowany jest błędne. Jeszcze bym zrozumiał, jakby ktoś nie wiedział i robił to nieświadomie, ale świadomie robienie bzdur i błędów bo "US jest święty a ja nie mam jaj żeby wykonać telefon/napisać pismo" - z takim podejściem to możecie towar na pułkach w markecie rozkładać a nie pracować w urzędzie.
masz rację, ale to tego trzeba być kompetentny i umieć argumentować swoje rację, aż tyle i tylko tyle
Kati@

Napisano: 15 wrz 2015, 12:53

nie jesteśmy od zwracania komuś uwagi , kazdy pracuje na swoj rachunek i kazdy za to odpowiada, my wystawiamy deccyzje na podstawie zaswiadczeń z US i tyle w temacie, a to ze uS ma jakies nieunormowane sprawy to juz sorry ale nie nasza wina tylko US , beda sie ludzie odwolywac to moze to sie cos zmieni poki co my nie mozemy decydowac ktore zaswiadczeni brac a ktore nie
dsdds

Napisano: 15 wrz 2015, 12:55

Art. 21. 1. Wolne od podatku dochodowego są:
140) kwota określona zgodnie z art. 27f ust. 8–10;
Pismo mam za Was napisać? Jak kwota wolna od podatku dochodowego może być uwzględniona jako dochód podlegający opodatkowaniu?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 5 z 9    [ Posty: 86 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x