u mniej jest 8 myslisz ze mozna to na telefon zalatwic???Kati@ pisze:jak Wy współpracujecie z Urzędami? U nas wystarczył telefon Dyrektora do Naczelnika i wszystko jest ok, US wystawia zaświadczenia dla naszej potrzeby i bez problemu się dostosował,
to osiem telefonówdsdds pisze:u mniej jest 8 myslisz ze mozna to na telefon zalatwic???Kati@ pisze:jak Wy współpracujecie z Urzędami? U nas wystarczył telefon Dyrektora do Naczelnika i wszystko jest ok, US wystawia zaświadczenia dla naszej potrzeby i bez problemu się dostosował,
Chociażby np. A co ja się mam z urzędu bać naczelnika US? Z jakiej racji? Jak ktoś robi durnoty, czy to PUP czy to ZUS, czy to US albo inne OPSy to się sprawy załatwia a nie rozkłada ręce. Trzeba sobie wbić do głowy, że US nie jest ponad prawem i musi wystawiać zaświadczenia na obowiązujących drukach - a te są ustalone naszym rozporządzeniem. I nie ma tam ani słowa o ulgach UZ, co więcej doskonale wszyscy wiemy, że tą ulgę w przyszłym roku strona będzie oświadczać na oświadczeniu o dochodzie nieopodatkowanym - czyli wykazywanie jej jako dochód opodatkowany jest błędne. Jeszcze bym zrozumiał, jakby ktoś nie wiedział i robił to nieświadomie, ale świadomie robienie bzdur i błędów bo "US jest święty a ja nie mam jaj żeby wykonać telefon/napisać pismo" - z takim podejściem to możecie towar na półkach w markecie rozkładać a nie pracować w urzędzie.asadfc pisze:a jak chcesz je podwazyć ??? zadzwonic do naczelnika i powiedziec ze w chuja leci?????
Można pisemnie.dsdds pisze:u mniej jest 8 myslisz ze mozna to na telefon zalatwic???Kati@ pisze:jak Wy współpracujecie z Urzędami? U nas wystarczył telefon Dyrektora do Naczelnika i wszystko jest ok, US wystawia zaświadczenia dla naszej potrzeby i bez problemu się dostosował,
masz rację, ale to tego trzeba być kompetentny i umieć argumentować swoje rację, aż tyle i tylko tyleIks pisze:Chociażby np. A co ja się mam z urzędu bać naczelnika US? Z jakiej racji? Jak ktoś robi durnoty, czy to PUP czy to ZUS, czy to US albo inne OPSy to się sprawy załatwia a nie rozkłada ręce. Trzeba sobie wbić do głowy, że US nie jest ponad prawem i musi wystawiać zaświadczenia na obowiązujących drukach - a te są ustalone naszym rozporządzeniem. I nie ma tam ani słowa o ulgach UZ, co więcej doskonale wszyscy wiemy, że tą ulgę w przyszłym roku strona będzie oświadczać na oświadczeniu o dochodzie nieopodatkowanym - czyli wykazywanie jej jako dochód opodatkowany jest błędne. Jeszcze bym zrozumiał, jakby ktoś nie wiedział i robił to nieświadomie, ale świadomie robienie bzdur i błędów bo "US jest święty a ja nie mam jaj żeby wykonać telefon/napisać pismo" - z takim podejściem to możecie towar na pułkach w markecie rozkładać a nie pracować w urzędzie.asadfc pisze:a jak chcesz je podwazyć ??? zadzwonic do naczelnika i powiedziec ze w chuja leci?????
Pismo mam za Was napisać? Jak kwota wolna od podatku dochodowego może być uwzględniona jako dochód podlegający opodatkowaniu?Art. 21. 1. Wolne od podatku dochodowego są:
140) kwota określona zgodnie z art. 27f ust. 8–10;