hmmm to bardzo dziwne co piszesz bo u mnie na zaswiadczeniu z US dotyczacego ulgi mam napisane: na zasadach okreslonych w art. 27, 30b, 30c i 30e ustawy o podatku dochodowym,kb pisze:a zwolennikow doliczania tego dochodu nie interesuje,ze to dochod niepodlegajacy opodatkowaniu i nie na zaswiadczeniu z US ma byc ? w tym co US wystawia to ma byc tylko taki dochod, ktory jest rozliczany na zasadach okreslonych w art. 27, 30b, 30c i 30e ustawy o podatku dochodowym...a ulga to dohcod okreslony na podstawie art. 27f ustawy o podatku
a dokladnie??Elmer pisze:zerknij do rozporządzenia na wzór
tak dokladnie mam napisane na zaswiadczeniu "geniuszu" dotyczcaego ulgi , "zaświadczenie z urzędu skarbowego ....... na zasadach określonych w art. 27, 30b, 30c i 30e ustawy o podatku dochodowym." NIE MAM PRAWA TEGO PODWAZAĆ CZY TO JEST DOBRZE CZY NIE !!!!!kronos79 pisze:Ja jestem tylko ciekawy co zrobicie, geniusze w przyszłym roku. To co strona dostanie w 2016 z PIT UZ za 2015 w dochodzie podlegającym opodatkowaniu, a to co dostała w 2015 za 2014 w dochodzie niepodlegającym opodatkowaniu? Genialne!
Jeśli widzicie że zaświadczenie jest niezgodne z obowiązującym rozporządzeniem to WASZYM obowiązkiem jest przynajmniej zwrócenie się do właściwego US czy zaświadczenie odpowiada wymogom rozporządzenia, ze szczególnym uwzględnieniem kwoty z PIT UZ. Można też zapytać wprost czy kwota uzyskana z PIT UZ stanowi dochód, który jest rozliczany na zasadach określonych w art. 27, 30b, 30c i 30e ustawy o podatku dochodowym.
a jak chcesz je podwazyć ??? zadzwonic do naczelnika i powiedziec ze w chuja leci????? gratulujeIks pisze:Urząd skarbowy musi wystawiać zaświadczenia zgodne z rozporządzeniem, każde inne zaświadczenie wydane przez urząd jest warte papieru na którym je wydrukowano. Liczenie ulgi "UZ" w roku 2014 jest błędne, i do jasnej cholery my jako urzędnicy pracujący na przepisach MAMY PRAWO PODWAŻAĆ BZDURY KTÓRE ROBIĄ INNE ORGANY, nie jesteśmy jednostką podległą pod US czy ZUS, tylko równorzędnym organem administracji. W przypadku kontroli to wy biorący bzdurne zaświadczenia dostaniecie po dupie bo robicie niezgodnie z prawem. Tyle.