Nic nie zrozumiałem. Możliwe rozwiązania są dwa.munia22 pisze:to jak dostaje zaswiadczenie z US za 2014 i jest napisane ze to na podstawie PIT/UZ to jaka to ulga i czy ja licze do dochodu czy nie??
Przeczytaj cały wątek, właściwy przepis ustawy o podatku dochodowym już cytowałem. Koło 4-5 strony.Gość pisze:Najlepiej niech mądre głowy napiszą dokładnie w którym art., jakiego rozporządzenia jest napisane że ten dochód z PIt/UZ jest dochodem niepodl. opodatkowaniu bo osobiście to ja już się pogubiłam.tyle tych zmian że zwariować można więc skoro pracujecie już tyle lat to podzielcie się swą wiedzę a nie dziwujecie się przez 8 str że ktoś kto może pracuje dopiero od paru miesięcy i to jego pierwszy okres zasiłkowy nie ogarnia tego wszystkiegozapomniał wół jak cielęciem był
– kwoty otrzymane na podstawie art. 27f ust. 8–10 ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych;
Skoro dostajesz dwa różne zaświadczenia dotyczące tego samego, to aż chce się poprosić właściwy US o wskazanie, które jest zgodne z rozporządzeniem.munia22 pisze:dostaje dwa , oba za 2014 r i oba na tych samych zasadach rozliczania tj,. art 27 art 30b, 30c i 30e
Dodali tiret do ustawy tam gdzie wymienione są dochody nieopodatkowane - tiret to ten taki myślnik. Czyli art. 3 pkt 1 lit c tiret któreśtam.Gość pisze:Najlepiej niech mądre głowy napiszą dokładnie w którym art., jakiego rozporządzenia jest napisane że ten
no oba sa dobre bo oba sa rozliczalne na podstawie przepisu z rozporzadzenia , przeciez ja w US nie pracuje i nie wiem co na podstawie czego rozliczają,kronos79 pisze:Skoro dostajesz dwa różne zaświadczenia dotyczące tego samego, to aż chce się poprosić właściwy US o wskazanie, które jest zgodne z rozporządzeniem.munia22 pisze:dostaje dwa , oba za 2014 r i oba na tych samych zasadach rozliczania tj,. art 27 art 30b, 30c i 30e
Jak oba mogą być dobre skoro są różne? Osoba ma albo dochód A, albo dochód B. Nie może mieć jednego i drugiego jednocześnie.munia22 pisze:no oba sa dobre bo oba sa rozliczalne na podstawie przepisu z rozporzadzenia , przeciez ja w US nie pracuje i nie wiem co na podstawie czego rozliczają,kronos79 pisze:Skoro dostajesz dwa różne zaświadczenia dotyczące tego samego, to aż chce się poprosić właściwy US o wskazanie, które jest zgodne z rozporządzeniem.munia22 pisze:dostaje dwa , oba za 2014 r i oba na tych samych zasadach rozliczania tj,. art 27 art 30b, 30c i 30e