ulga prorodzinna - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 9    [ Posty: 86 ]

Napisano: 15 wrz 2015, 12:56

dsdds pisze:nie jesteśmy od zwracania komuś uwagi , kazdy pracuje na swoj rachunek i kazdy za to odpowiada, my wystawiamy deccyzje na podstawie zaswiadczeń z US i tyle w temacie, a to ze uS ma jakies nieunormowane sprawy to juz sorry ale nie nasza wina tylko US , beda sie ludzie odwolywac to moze to sie cos zmieni poki co my nie mozemy decydowac ktore zaswiadczeni brac a ktore nie
wow, honor ponad wszystko i macie co macie :lol:
Kati@

Napisano: 15 wrz 2015, 12:58

dsdds pisze:nie jesteśmy od zwracania komuś uwagi , kazdy pracuje na swoj rachunek i kazdy za to odpowiada, my wystawiamy deccyzje na podstawie zaswiadczeń z US i tyle w temacie, a to ze uS ma jakies nieunormowane sprawy to juz sorry ale nie nasza wina tylko US , beda sie ludzie odwolywac to moze to sie cos zmieni poki co my nie mozemy decydowac ktore zaswiadczeni brac a ktore nie
Sobie teraz żartujesz? Jeśli nie potrafisz stosować prawa, to zatrudnij się gdzie indziej. Trzeba napisać pismo do US i po sprawie. Albo wydają prawidłowe zaświadczenia, albo przesyłają ogólne pismo z zastrzeżeniem, że kwotę dochodu należy pomniejszyć o wykazaną ulgę.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 13:01

dsdds pisze:nie jesteśmy od zwracania komuś uwagi
Stary - zmień robotę, ewidentnie tego nie łapiesz. Od prawidłowości wydanego zaświadczenia zależy czasem prawo do świadczenia - które Ty ustalasz - więc, dopóki pracujesz w urzędzie, to jesteś od zwracania uwagi każdemu kto działa niezgodnie z przepisami - przynajmniej w sprawach które dotyczą twoich klientów i twoich spraw. Czy to pracodawcy który nie zna kodeksu pracy i robi bzdurne rzeczy, czy to PUPowi który robi durne rzeczy i nie wyrejestrowuje wstecz, czy US który błędnie wystawia zaświadczenia.
dsdds pisze:a to ze uS ma jakies nieunormowane sprawy to juz sorry ale nie nasza wina tylko US
No to się pisze pismo, dzwoni, informuje - "ROBICIE ŹLE", a nie umywa ręce.
Dopóki nic nie zrobisz to JEST twoja wina i porządna kontrola to kiedyś wyłapie.
dsdds pisze:my nie mozemy decydowac ktore zaswiadczeni brac a ktore nie
Ku*wa, Ty masz jakieś kompleks niższości czy coś? Czy na stażu jesteś? Bo jeśli jesteś normalnym urzędnikiem zatrudnionym przy realizacji SR to decydowanie o takich rzeczach jest twoja pracą.

Ręce opadają :cry:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 13:05

Ja wiem, że jest wrzesień i roboty dużo, ale...
Niektórzy powinni trochę więcej odpoczywać... ;)

Jeżeli ustawa mówi o dochodzie jako:
- przychodzie podlegającym opodatkowaniu na zasadach art. 27, 30 b, 30 c i 30 e ustawy o podatku....
- kwotach otrzymanych na podstawie art. 27 f ust. 8-10 ustawy o podatku
to wg niektórych to jest to samo?

Art. 27f nie jest "podartykułem" art. 27, jest osobnym artykułem.
Tiret o "przychodzie" i tiret o "kwotach otrzymanych" to nie jest ten sam tiret.
Ludzie, ogarnijcie się!
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 15 wrz 2015, 13:06

mi już dawno opadły
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 13:09

dobrze, że tylko ręce opadają a nie np ... no właśnie co? :lol:
Kati@

Napisano: 15 wrz 2015, 13:13

no ja mam gorzej :cry: .
"Cyc nie kutas może zwisać" (F. Starowieyski)
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2015, 13:17

Elmer pisze:no ja mam gorzej :cry: .
"Cyc nie kutas może zwisać" (F. Starowieyski)
no tak, żal mi Ciebie :(
Kati@

Napisano: 15 wrz 2015, 13:43

a "Madre głowy" tego forum i tak swoje, i to jak pieknie jednym głosem wszyscy spiewaja moze to choru jakiegos sie zapiszcie i tam koncerty dawajcie, wszyscy tu tacy madrzy tacy obeznani w przepisach aż żal ze takie "madry Glowy " sie w swiadczeniach rodzinnych marnuja, z taka wiedza to Wy moze do ministerstwa od razu uderzajcie,
zeby chociaz ktos z was sie odwazyl i napisal w jakim osrodku pracuje to juz takiego odwaznego nie ma
debora11

Napisano: 15 wrz 2015, 13:49

Kochana Deboro jakbyś poczytała cały wątek to byś zauważyła tam link, w którym przedstawia swoje twierdzenie ministerstwo. Przypadkowo zbieżne.
Czule pozdrawiam
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 6 z 9    [ Posty: 86 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x