umieszczenie bez zgody
umieszczenie bez zgody
Jestem pracownikiem OPS. Mamy postanowienie sądu o umieszczeniu bez zgody w dps naszego podopiecznego. Podopieczny odmawia pójścia do dps. Został tam dowieziony przez pogotowie z asystą policji. Ponieważ nie wyraził zgody na umieszczenie po prostu wyszedł. DPS nie zrobił nic w tym zakresie. Co dalej, jak zrealizować postanowienie sądu?
Re: umieszczenie bez zgody
Juz zrealizowaliście, a dps to nie więzienie jak nie jest ubezwła. to nie maja prawnych możliwości go zatrzymać.
Jest ubezwłasnowolniony całkowicie. Opiekunem jest córka, która była obecna podczas akcji. Jednak to DPS nic nie zrobił aby dopełnić formalności i klienta przyjąć.
Musicie poinformować sąd - Rozporządzenie w sprawie ochrony zdrowia psychicznego
art.40 ust.3 ustawa o ochronie zdrowia psychicznego (zastosowanie przymusu w celu zapobieżenia opuszczeniu domu pomocy)
Witam!
Pilnie potrzebuję wzoru wniosku do sądu o przyjęcie do DPS bez zgody uczestnika.
Kierownik stoi mi nad głową....
Pilnie potrzebuję wzoru wniosku do sądu o przyjęcie do DPS bez zgody uczestnika.
Kierownik stoi mi nad głową....
Nie ma wzoru sama musisz napisać wniosek i go dobrze uzasadnić
Oprócz umieszczenie bez zgody - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
wolne miejsca w dps dla dzieci
ODPŁATNOŚĆ PO ZGONIE W DPS
zmiana w związku z standaryzacją
DPS dla osób przewlekle psychicznie chorych
od kiedy zmiana odpłatności 2
od kiedy zmiana odpłatności za pobyt
zmiana kosztów utrzymania
Przeniesienie do innego DPS
należność w DPS po zgonie
umieszczenie w DPS bez zgody pilnie wzór
17 marzec 2011 Warszawa- WYDAWANIE DECYZJI ADMINISTRACYJNYCH O SKIEROWANIU DO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ ORAZ O ODPŁATNOŚCI. WYDAWA
prosze o pomoc...
zabranie dziecka z DPS
uchylanie sie od odpłatnosci za DPS pomocy
DPS Szczytno
kurator