umieszczenie bez zgody

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~stefania

umieszczenie bez zgody

Post autor: ~stefania »

Jestem pracownikiem OPS. Mamy postanowienie sądu o umieszczeniu bez zgody w dps naszego podopiecznego. Podopieczny odmawia pójścia do dps. Został tam dowieziony przez pogotowie z asystą policji. Ponieważ nie wyraził zgody na umieszczenie po prostu wyszedł. DPS nie zrobił nic w tym zakresie. Co dalej, jak zrealizować postanowienie sądu?
~pracownik socjalny

Re: umieszczenie bez zgody

Post autor: ~pracownik socjalny »

Juz zrealizowaliście, a dps to nie więzienie jak nie jest ubezwła. to nie maja prawnych możliwości go zatrzymać.
~stefania

Post autor: ~stefania »

Jest ubezwłasnowolniony całkowicie. Opiekunem jest córka, która była obecna podczas akcji. Jednak to DPS nic nie zrobił aby dopełnić formalności i klienta przyjąć.
~Ja

Post autor: ~Ja »

Musicie poinformować sąd - Rozporządzenie w sprawie ochrony zdrowia psychicznego
~aaa

Post autor: ~aaa »

art.40 ust.3 ustawa o ochronie zdrowia psychicznego (zastosowanie przymusu w celu zapobieżenia opuszczeniu domu pomocy)
~bozena

Post autor: ~bozena »

Witam!
Pilnie potrzebuję wzoru wniosku do sądu o przyjęcie do DPS bez zgody uczestnika.
Kierownik stoi mi nad głową....
~mikka

Post autor: ~mikka »

Nie ma wzoru sama musisz napisać wniosek i go dobrze uzasadnić
ODPOWIEDZ