umieszczenie w DPS
umieszczenie w DPS
Będę kierować osobe do DPS jakie kroki mam po kolei poczynić???? szczerze powiem, ze jest to moja pierwsza taka sprawa. Prosze o pomoc!!!!
Re: umieszczenie w DPS
kompletujesz dokumenty , dajesz decyzję skierowującą do DPS, wysyłasz ją do PCPR, oni wydadzą swoją decyzję wyrażajacą zgodę lub nie, potem robisze decyzję: albo najpierw umieszczającą a ptem o odpłatności, albo od razu umieszczającą z odpłatnością
a jesli odoba zostanie skierowana w połowie misiąca to jak się wtedy oblicza odpłatność???
wydajesz dec o odpłatnosci,róznice którą dopłaca gmina dzielisz na ilosc dni ,wychodzi dniówka mnozysz ilosc dni w miesiącu i wiesz ile masz zapłacic
Może w pierwszej kolejności należałoby wysłać do PCPR na terenie którego znajduje się dps zapytanie o możliwośc skierowania osoby zainteresowanej do dps. A następnie po pozytywnej odpowiedzi kompletować dokumentację i wydawać decyzję kierującą!
w naszym przypadku wydajemy jednocześnie decyzjie o skierowaniu i odpłatności i wysyłamy jednocześnie do PCPR i DPS. w decyzji o odpłatności zawieramy klauzulę, iż odpłatność będzie naliczana od dnia umieszczenia w DPS.
Ja mam pytanie jakie dokumenty potrzebne mi będą do skierowania do DPS. Czy zaświadczenie psychologa jest potrzebne i czy osoba musi zrobić badania lekarskie( Morf., OB, TRG itp.) Proszę o pomoc!!!
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zaświadczenie psychologa,psychiatry jest potrzebne.My również bierzemy badania,ale wiem że inne osrodki badań nie biorą.
Kasia
Oprócz umieszczenie w DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
stypendium w dochod??
dochod z hektarow prze;iczeniowych
niski dochód
ZOL dla chorej psychicznie
pilne
szkolenie - procedury kierowania do DPS...
umieszczenie w DPS bez zgody
Zmiana decyzji w DPS
obowiązek ponoszenia odpłatności
usługi opiekuńcze - czy dec. zmieniająca
POSZUKUJE...
opłata za dps
Pozew do sądu o ustalenie alimentów
jak obliczyć dochód
Młody Pracownik Socjalny
Depozyt