"umocowany" członek rodziny
"umocowany" członek rodziny
Czy członek rodziny "umocowany" do złożenia wniosku/odbioru KDR musi okazać się pełnomocnictwem innego pełnoletniego członka?
Re: "umocowany" członek rodziny
"Oświadczam, że jestem umocowany {...}" takie oświadczenie znajduje się na końcu wniosku o KDR.
"Pełnomocnictwo – w doktrynie prawa terminem pełnomocnictwo określa się zarówno: czynność prawną, której treścią jest oświadczenie woli mocodawcy upoważniające osobę lub osoby do dokonywania w jego imieniu czynności prawnych określonych w pełnomocnictwie. Na podstawie tego umocowania pełnomocnik jest upoważniony do reprezentowania (zastępstwa) mocodawcy, w zakresie określonym w pełnomocnictwie, w stosunkach prawnych z innymi podmiotami prawa; [...] - źródło Wikipedia. Wiem, że to żadne źródło
ale wygląda na to, że jeżeli ktoś jest umocowany to musi mieć pełnomocnictwo. Czy je nam okazuje?
"Pełnomocnictwo – w doktrynie prawa terminem pełnomocnictwo określa się zarówno: czynność prawną, której treścią jest oświadczenie woli mocodawcy upoważniające osobę lub osoby do dokonywania w jego imieniu czynności prawnych określonych w pełnomocnictwie. Na podstawie tego umocowania pełnomocnik jest upoważniony do reprezentowania (zastępstwa) mocodawcy, w zakresie określonym w pełnomocnictwie, w stosunkach prawnych z innymi podmiotami prawa; [...] - źródło Wikipedia. Wiem, że to żadne źródło

Oprócz "umocowany" członek rodziny - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Wniosek
Czy tak ma być ???
jak cofnąć wniosek na KDR?
czy sie należy KDR?
upoważnienie do Karty Dużej Rodziny
KDR trzeba mieć numer telefonu
Zapotrzebowanie na realizację Karty Dużej Rodziny
rozwód
dotatcja na KRD
upoważnienie do wydawania decyzji
czy ma prawo do KDR?