Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że jest jak mówisz bo dla mnie było by to straszne. Nazbierało się tego przez te 4 lata. Słyszałam tez, że to ulega umozeniu po 3-latach. A te pieniążki się przydały na dziecko. pa
anulka - póki co miałaś i masz prawo do dodatku, nic się nie bój, a tatuś to niech cię wspiera w wychowaniu i utrzymaniu dziecka a nie martwi się na zapas, jak zostanie też ojcem na papierze to wówczas poinformuj swój OPS o zmianie i zostanie uchylone Ci prawo do dodatku dla samotnej matki, a jak tatuś nie będzie łożył na dziecko dobrowolnie to postarasz się o alimenty (sądownie) i po sprawie
to co pani pisze nie trzyma sie kupy moja córka dostawala zasilek rodzinny na dziecko mimo iz pisala ze nie zamieszkuje z ojcem dziecka i otrzymuje dobrowolne alimenty po 3 latach kaza jej zzwraca jak oni to ujeli nieprawnie pobrany ,ona nie musi znac przepisów i ustaw jakie obowiazuje zeby dostac zasilek od tego chyba sa urzednicy mopsu ,niestety sami nie znajacy przepisów mops sie przyznaje ze błąd popełnił pracownik mopsu jak to ładnie powiedział malutkie przeoczenie bo człowiek ma prawo sie pomylic ,człowiek czyli urzedas bo przecietniak niemoze popełnic takiego błedu bo wtedy trzeba płacic a urzędas nie zenada i gdzie tutaj sprawiedliwosc uwarzam ze urzednik tak samo powinnien ponosic odpowiedzialnosc za swoje błedy i niedopatrzenia ale niestety nie bo oni sa kryci paragrafami ,wstycze sie ze urodzilam sie w polsce w kraju w ktorym normalni ludzie sa nic nie warci ,odwolanie ktore córka skladala to tylko fikcja bo juz z góry bvyło wiadomo ze ma sprawe przegraną zreszta to było zasugerowane na podaniu odwoławczym przez mops, nie bede czekac co bedzie dalej sprawe zgłosiłam do tv tvn moze ew koncu oni zrobią z wami porządek i zaczniecie wy odpowiadac za swoje błędy a nie niewinni ludzie
to co pani pisze nie trzyma sie kupy moja córka dostawala zasilek rodzinny na dziecko mimo iz pisala ze nie zamieszkuje z ojcem dziecka i otrzymuje dobrowolne alimenty po 3 latach kaza jej zzwraca jak oni to ujeli nieprawnie pobrany ,ona nie musi znac przepisów i ustaw jakie obowiazuje zeby dostac zasilek od tego chyba sa urzednicy mopsu ,niestety sami nie znajacy przepisów mops sie przyznaje ze błąd popełnił pracownik mopsu jak to ładnie powiedział malutkie przeoczenie bo człowiek ma prawo sie pomylic ,człowiek czyli urzedas bo przecietniak niemoze popełnic takiego błedu bo wtedy trzeba płacic a urzędas nie zenada i gdzie tutaj sprawiedliwosc uwarzam ze urzednik tak samo powinnien ponosic odpowiedzialnosc za swoje błedy i niedopatrzenia ale niestety nie bo oni sa kryci paragrafami ,wstycze sie ze urodzilam sie w polsce w kraju w ktorym normalni ludzie sa nic nie warci ,odwolanie ktore córka skladala to tylko fikcja bo juz z góry bvyło wiadomo ze ma sprawe przegraną zreszta to było zasugerowane na podaniu odwoławczym przez mops, nie bede czekac co bedzie dalej sprawe zgłosiłam do tv tvn moze ew koncu oni zrobią z wami porządek i zaczniecie wy odpowiadac za swoje błędy a nie niewinni ludzie
Mam prośbę czy może ktoś wstawić decyzję umarzającą nienależnie pobrane swiadczenie tj. zasiłek rodzinny wraz z dodatkiem za 1 miesiąć. Osoba która pobrała jest wdową i wraz z synami jest zarejestrowana jako osoba bezrobotna bez prawa do zasiłku. Utrzymuja się jedynie z prac dorywczych. Nikt z domowników nie pracuje zawodowo. Sytuacja finansowa w tej rodzinie jest bardzo cieżka i chciałbym umorzyć świadczenie. Czy wy tez byście byli skłonii umorzyć?
wrocławianko - niezbyt zrozumiałam kontekst twojej wypowiedzi w stosunku do moich wyjaśnień o dodatku dla samotnych matek, nie rozumiem Twoich zarzutów, bo podajesz mało informacji
1. córka jest panną, mężatką czy po rozwodzie?
2. nie ma w rodzinnych czegoś takiego jak dobrowolne alimenty - musi być wyrok lub ugoda sądowa
3.od decyzji SKO też można się odwołać, nie ma potrzeby wzywać tvn (a byli?)
Słuchajcie, jest osoba chora na Parkinsona, ponad rok pobiera równolegle z.pielegnacyjny i dodatek pielegnacyjny z ZUS. Dochód ok 1000 złotych. Co właściwie można uznać za przypadek szczególny do umożenia ?z