umowa na zastepstwo

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
iwona321

umowa na zastepstwo

Post autor: iwona321 »

chcę zatrudnić pracownika ( na zastępstwo ) czyli na
umowa zawarta na czas określony od 29.02.2016 na czas zwolnienia lekarskiego Pani - pomoc nauczyciela, jednak nie dłużej niż do 24.06.2016
mój problem to co mam wpisać w uzasadnieniu takiej umowy
Bronka

Re: umowa na zastepstwo

Post autor: Bronka »

Nie ma już umów na zastępstwo.
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: alanka »

Bronka, CO????
Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Są. Nie ma umów na czas wykonywania określonej pracy.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
kasiek17

Post autor: kasiek17 »

Umów na zastępstwo nie ma już jako takich, ale są uznawana jako podtyp umów na czas określony. Więc dalej są :)
Petarda

Post autor: Petarda »

Piszesz na okres zwolnienia lekarskiego pani x.
devi

Post autor: devi »

Czyli mozna zawrzeć z pracownikiem umowę na zastępstwo? Czy taką umowę muszę zgłosić w PIP? A jeżeli mam już zawartą umowę na zastępstwo muszę dokonywać jakichś zmian?
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: alanka »

Pracodawca zatrudnia Pracownika, począwszy od dnia ........... na czas nieświadczenia pracy przez Panią............., której nieobecność jest usprawiedliwiona i wynika z faktu przebywania przez nie na zwolnieniu lekarskim.
Nie zgłaszasz do PIP. Zgłoszenie dotyczy tylko przypadku art 25 ust 4. pkt.4
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
ODPOWIEDZ