umowa na zastępstwo poz mianach!

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
ulalala

umowa na zastępstwo poz mianach!

Post autor: ulalala »

Witam,
jestem zatrudniona na umowę na zastępstwo od 10.11.2015 r. do nadal ( przynajmniej do końca września 2016 r.) Mam pytanie: jakie powinnam zrobić zmiany w mojej umowie? Po części zajmuje się kadrami i cały czas się uczę :) czy muszę zawrzeć jakieś porozumienie zmieniające warunki zatrudnienia? Chodzi mi o okres wypowiedzenia. Co w ogóle muszę zmienić, gdyby ktoś mógł mi podowiedzieć, byłabym wdzięczna :)
Młoda44
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: umowa na zastępstwo poz mianach!

Post autor: Młoda44 »

Umowa na zastępstwo pozostaje bez zmian. Nic tu nie robisz. Nic nie trzeba zmieniać. To umowa na zastępstwo, czyli pracujesz np na czas usprawiedliwionej nieobecności w pracy zatrudnionego pracownika lub masz wskazaną datę graniczną wprost.
hanalb

Re: umowa na zastępstwo poz mianach!

Post autor: hanalb »

Trzeba sporządzić informację o zmianie warunków zatrudnienia w punkcie dotyczącym okresu wypowiedzenia, gdyż nie ma już 3 dniowego okresu wypowiedzenia tylko zgodnie z art 36 §1 uzależniony jest on od okresu zatrudnienia u danego pracodawcy, więc już od samego początku wynosi 2-tygodnie.
ODPOWIEDZ