Umowa najmu czy żona musi miec nową
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, DM
- Kontakt:
Umowa najmu czy żona musi miec nową
Małżeństwo z dziećmi - mieszkanie wynajmowane od prywatnej osoby, umowa na męża. Długo korzystali z DM. Sytuacja się zmieniła i teraz w mieszkaniu mieszka tylko żona z dziećmi, będzie składać nowy wniosek na dodatek ( po prostu na nowy okres 6 miesięcy) czy w tej sytuacji powinna przedstawić jakiś aneks umowy lub nową umowę ? nawet jeśli wspólnota podbije jej ten nowy wniosek ? czy nie powinnam żądać nowej umowy a przyjąć to co podbije zarządca?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: Umowa najmu czy żona musi miec nową
Ja bym żadała nowej umowy.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
nową umowę najmu...chyba, że poprzednia umowa najmu była podpisana przez żonę i męża
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Art. 680 [Małżonkowie] KC
§ 1. Małżonkowie są najemcami lokalu bez względu na istniejące między nimi stosunki majątkowe, jeżeli nawiązanie stosunku najmu lokalu mającego służyć zaspokojeniu potrzeb mieszkaniowych założonej przez nich rodziny nastąpiło w czasie trwania małżeństwa. Jeżeli między małżonkami istnieje rozdzielność majątkowa albo rozdzielność majątkowa z wyrównaniem dorobków do wspólności najmu stosuje się odpowiednio przepisy o wspólności ustawowej.
§ 1. Małżonkowie są najemcami lokalu bez względu na istniejące między nimi stosunki majątkowe, jeżeli nawiązanie stosunku najmu lokalu mającego służyć zaspokojeniu potrzeb mieszkaniowych założonej przez nich rodziny nastąpiło w czasie trwania małżeństwa. Jeżeli między małżonkami istnieje rozdzielność majątkowa albo rozdzielność majątkowa z wyrównaniem dorobków do wspólności najmu stosuje się odpowiednio przepisy o wspólności ustawowej.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
no niby tak...ale ja myślałam, że to bardziej mieszkań komunalnych dotyczy...choć z drugiej strony 

-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
jesli potwierdzi to w czym problem ? wszak od tego między innymi jestnawet jeśli wspólnota podbije jej ten nowy wniosek ?

Oprócz Umowa najmu czy żona musi miec nową - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Błąd we wniosku
brak dochodu
dodatkowe 15 m
wezwanie o zwrot dm
błędnie oznaczono wyposażenie techniczne
Alimenty płacone na rzecz dziecka
Nie podanie dochodu przy dodatku mieszkaniowym
pytanko mam
świadczenie pielęgnacyjne - dochód
Stawka czynszu
Komu wypłacić dodatek
Umowa najmu z gminy na 2 osoby