modyfikowanie szablonów - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 12 maja 2020, 14:52

Czy mogę poprosić o podpowiedz jak mogę modyfikować pisma do każdego Wnioskodawcy. Bo mam dodany szablon ale nie do końca wiem jak modyfikować?

Czy szablony umów są już w systemie?
Oleśka
Stażysta
Od: 09 gru 2016, 10:19
Zajmuję się: Aktywny Samorząd

Napisano: 12 maja 2020, 16:41

Tak, szablony umow sa w systemie SOW
kornelia2018
Praktykant
Od: 17 sty 2018, 18:04
Zajmuję się: pfron

Napisano: 13 maja 2020, 8:20

Szablon, który masz w systemie (jak nie masz to trzeba samemu zrboić nowy), trzeba pobrać na pulpit i edytować (otworzyć w programie Libre Office), zmienne jakie możesz wkleić do szablonu masz w systemie (zakładka "dostępne zmienne") /zmienna wygląda mniej więcej tak {NumerWniosku} - gdzie zamiast tego później system będzie generował nr wniosku/.
Jak stworzysz szablon pisma, trzeba go dodać do systemu (administrator tylko może)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 13 maja 2020, 14:37

Podłącze się pod pytanie. Nie wiem czy dobrze myślę. Wydaje mi się, że szybciej i sprawniej będzie, jak stworzę pisma z tzw. palca. Dzwoniłam do Warszawy. Pani wychodzi z założenia, że należy tworzyć pisma według szablonu korzystając z korespondencji seryjnych. Pisma dołączamy z roli administratora., testowałam to w wersji demo. Czy będzie właściwie, że dołączając pisma z danym naborem, dołączę np informacja o przyznanym dofinansowaniu Nowak, informacja o przyznanym dofinansowaniu Kowalski tj oddzielnie dla każdego wnioskodawcy?

a i jeszcze jedno. czy zamykaliście nabory w module II?
POZDRAWIAM
czekoladka2020
Praktykant
Od: 24 mar 2020, 15:37
Zajmuję się: dofinansowania PFRON, piecza zastępcza

Napisano: 13 maja 2020, 14:51

czekoladka2020 pisze:
13 maja 2020, 14:37
Podłącze się pod pytanie. Nie wiem czy dobrze myślę. Wydaje mi się, że szybciej i sprawniej będzie, jak stworzę pisma z tzw. palca. Dzwoniłam do Warszawy. Pani wychodzi z założenia, że należy tworzyć pisma według szablonu korzystając z korespondencji seryjnych. Pisma dołączamy z roli administratora., testowałam to w wersji demo. Czy będzie właściwie, że dołączając pisma z danym naborem, dołączę np informacja o przyznanym dofinansowaniu Nowak, informacja o przyznanym dofinansowaniu Kowalski tj oddzielnie dla każdego wnioskodawcy?

a i jeszcze jedno. czy zamykaliście nabory w module II?
POZDRAWIAM
Nie bardzo rozumiem, ale chcesz wrzucać dla każdego wnioskodawcy osobne pismo do SOWu? Tak jak już wcześniej ktoś pisał, trzeba w LibraOffice stworzyć ogólny szablon pisma dodając w odpowiednich miejscach zmienne. Tak będzie najprościej i najszybciej :) Treść naszego pisma wyglądała będzie mniej więcej tak:

Uprzejmie informuję, że {PanaPani} wniosek z dnia {DataWniosku} r. (znak sprawy: {NumerSprawy}) w którym ubiega się {PanPani} o dofinansowanie kosztów nauki w ramach Modułu II pilotażowego programu PFRON pn. ,,Aktywny samorząd” został rozpatrzony pozytywnie.

W II półroczu roku akademickiego 2019/2020 przyznano Pani wsparcie finansowe w łącznej wysokości {DofKwota} zł.

Przy okazji informuję, że podstawę dofinansowania stanowi umowa zawarta pomiędzy Wnioskodawcą i Realizatorem programu. O terminie podpisania powyższej umowy zostanie {PanPani} poinformowany/a niezwłocznie po jej sporządzeniu przez pracowników tutejszego Ośrodka.

Co do 2 pytania: nie zamykaliśmy naboru. Termin zostawiliśmy tak, jak nam to przygotował zespół SOW.
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 13 maja 2020, 15:04

dzięki za odpowiedź, i wzór pisma. myślałam,żeby do sow wprowadzać oddzielnie dla każdego wnioskodawcy, ale nie wiem czy dobrze myślę
czekoladka2020
Praktykant
Od: 24 mar 2020, 15:37
Zajmuję się: dofinansowania PFRON, piecza zastępcza

Napisano: 13 maja 2020, 15:12

Zrobisz jak Ci będzie wygodniej :) Obie wersje są poprawne, ale trochę więcej pracy z wrzuceniem szablonu dla każdej osoby. No i SOW będziesz miała zawalony licznymi szablonami.

Nad pismem jeszcze się zastanawiamy, to nie jest ostateczna wersja.
Ale już zauważyłem błąd: przyznano "PANI" - nie wrzuciłem tu zmiennej, ale brak jest zmiennej {PanuPani}, więc musimy przekształcić jednak wzór pisma.
Milosz90
Referent
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 13 maja 2020, 16:17

Dzieki za odpowiedź. Planowalam zrobic oddzielnie pisma i umowy dla wnioskodawców. Szczerze powiem nie lubie Excel. Pocwicze jutro na wersji demo. Spróbuję zrobic baze danych w Excel i pobawie się korespondecja seryjna. Pozdrawiam
kornelia2018
Praktykant

Napisano: 13 maja 2020, 17:06

Dopiero mnie olsnilo. Jesli się mylę to poprawcie mnie, jak wrzucę do sow szablon pisma ze zmiennymi to w momencie generowania wszystkie dane zostaną zaciągnięte z sow.

I jeszcze jedno. Do tej pory jak pisaliśmy inf. o dof. To w piśmie wyszczegolnialismy kwotę dodatku i czesnego. A jak teraz to jakos zmienne mozna dodać czy podarowac ten podzial i od razu napisać łączną kwotę
kornelia2018
Praktykant

Napisano: 13 maja 2020, 18:18

kornelia2018 pisze:
13 maja 2020, 17:06
Dopiero mnie olsnilo. Jesli się mylę to poprawcie mnie, jak wrzucę do sow szablon pisma ze zmiennymi to w momencie generowania wszystkie dane zostaną zaciągnięte z sow.

I jeszcze jedno. Do tej pory jak pisaliśmy inf. o dof. To w piśmie wyszczegolnialismy kwotę dodatku i czesnego. A jak teraz to jakos zmienne mozna dodać czy podarowac ten podzial i od razu napisać łączną kwotę
Dokładnie tak to działa :)

Teraz nie mogę sprawdzić, ale chyba takich zmiennych nie ma. Ewentualnie zawsze możesz wykorzystać zmienne własnych pól, które uzupełnia się podczas generowania pisma.
Milosz90
Referent

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x