Upłynął termin ważności karty
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Upłynął termin ważności karty
Słuchajcie co robicie w wypadku gdy maturzyście karta była wydana do 31.08? Upłynął jej termin ważności i osoba nie zgłosiła się po jej przedłużenie bo nie podjęła dalszej nauki. Najpierw napisałam zapytanie do PWPW i kazali pisać do MPiPS. No i właśnie dostałam odpowiedź. A tam napisali że zgodnie z § 16 ust. 1 rozporządzenia RM z dnia 27 maja 2014r. powinno być stwierdzenie utraty uprawnień w drodze decyzji administracyjnej, posiadacz powinien kartę zwrócić a my ją archiwizować. Tylko dla mnie to trochę bez sensu mam teraz pilnować wszystkich maturzystów? Ale po co przecież to nie jest utrata uprawnień tylko koniec ważności karty.
Re: Upłynął termin ważności karty
nie ma utraty uprawnień w przypadku utraty ważnosci karty. mowi ustawa
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czyli co olać pismo z MPiPS bo przyszło już po tym jak RM przestało obowiązywać?
Art. 16.
2. Nie stwierdza się utraty prawa do posiadania Karty, w przypadku gdy Karta utraciła ważność.
ja też miałam takie przypadki i jak dzwoniłam do ministerstwa to mi powiedzieli że to nie jest utrata uprawnień. i żadnej decyzji nie wydawałam.
2. Nie stwierdza się utraty prawa do posiadania Karty, w przypadku gdy Karta utraciła ważność.
ja też miałam takie przypadki i jak dzwoniłam do ministerstwa to mi powiedzieli że to nie jest utrata uprawnień. i żadnej decyzji nie wydawałam.
przecież utrata uprawnień jest wtedy jak karta jest nadal ważna a ktoś przestał spełniać warunki żeby ją mieć. np student miał wydaną kartę do września 2015. a skończył szkołę w lutym 2015r. to wtedy powinna być utrata uprawnień, jeśli nas o tym powiadomią oczywiście.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
No ja też tak rozumiałam i napisałam do MPiPS tylko ze względu, że nie wiedziałam czy ma ją nam zwrócić czy nie musi ale do głowy mi nie przyszło, że oni każą wydać decyzję.
Oprócz Upłynął termin ważności karty - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
POMOCY PROBLEM
rozwiedzeni rodzice
Sprawozdanie - koszty realizacji programu
proszę Was :) powiedzcie mi
wniosek o KDR do druku
odbior kart
czy to jest skrót?
gromadzenie dokumentow
zaświadczenia uczniów pow. 18r.ż
pytanie
zaświadczenia
czy się należy KDR
KDR system
oświadczenie dla rodzica - ok? OBOJE rodzice muszą?
Upoważnienie zgodnie z art. 9 ust. 5 ustawy
komu katra?