Co robić w przypadku gdy rodzice nie mają ślubu, czy obojgu wydaje się karty, a co z aktem małżeństwa jak go nie posiadają?
Co z rodzicami z których jedno ma zameldowanie w innej gminie, a mówi że mieszka w tej w której mieszka reszta rodziny? Czy mam żądać jakiegoś potwierdzenia że jest mieszkańcem tejże gminy?
zaświadczenia
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zaświadczenia
Jeśli rodzice nie mają ślubu a są rodzicami trójki dzieci (oboje) to kart jak najbardziej się należy każdemu. Ślubu wcale nie muszą mieć. Natomiast jeśli nie mają ślubu a mają tylko jedno wspólne dziecko to nie należy się nikomu. Jeśli maja różne adresy w dowodach, a mówią że zamieszkują pod wspólnym proponują wziąć oświadczenie od nich, bo nie ma tu zanczenia adres zameldowania, tylko adres fizycznego przebywania z zamiarem stałego pobytu.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zaświadczenia
To co pogrubiłem to zle napisałaś, bo jeden z rodziców może mieć 3 dzieci z rożnymi partnerami i tak karta jemu oraz tej 3 dzieci sie należy jeżeli nie utracił praw rodzicielskichKasia12 pisze:Jeśli rodzice nie mają ślubu a są rodzicami trójki dzieci (oboje) to kart jak najbardziej się należy każdemu. Ślubu wcale nie muszą mieć.[b] Natomiast jeśli nie mają ślubu a mają tylko jedno wspólne dziecko to nie należy się nikomu.[/b] Jeśli maja różne adresy w dowodach, a mówią że zamieszkują pod wspólnym proponują wziąć oświadczenie od nich, bo nie ma tu zanczenia adres zameldowania, tylko adres fizycznego przebywania z zamiarem stałego pobytu.
Oprócz zaświadczenia - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
proszę Was :) powiedzcie mi
wniosek o KDR do druku
odbior kart
czy to jest skrót?
gromadzenie dokumentow
Upłynął termin ważności karty
zaświadczenia uczniów pow. 18r.ż
pytanie
czy się należy KDR
KDR system
oświadczenie dla rodzica - ok? OBOJE rodzice muszą?
Upoważnienie zgodnie z art. 9 ust. 5 ustawy
komu katra?
jak to zrobic
nowy wniosek_wypełnianie
Rozliczenie dotacji